Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Tuleva hallitus sai jo toivomuslistan Pirkanmaalta

Sanna Marinin (sd) vetämän hallituksen kestäminen vaalikauden loppuun on ollut jo jonkin aikaa vedonlyönnin kohteena. Viime viikkoina kerroin loppuun saakka sinnittelylle on kasvanut koko ajan.

Oli lopputulos mikä tahansa, Pirkanmaalla valmistaudutaan jo kevään eduskuntavaalien jälkeen vallan ottavan uuden hallituksen aikaan. Pirkanmaan keskeiset edunvalvontatoimijat julkaisivat pari viikkoa sitten tavoitteensa tulevaan hallitusohjelmaan. Yksinkertaisesti paperilla ovat ne asiat, joita tuleva hallitus ei saisi unohtaa, ettei Pirkanmaan kehitys tyssäisi.

Lähtökohtia on kaksi: Tampereen ympärillä on maan toinen metropolialue ja sen kasvun tukeminen hyödyttää koko Suomea. Keskeisiä tavoitteita on kolme: sujuva ja turvallinen liikkuminen, vahvan osaamisen takaaminen ja innovaatioiden vauhdittaminen.

Paperilla ovat ne asiat, joita tuleva hallitus ei saisi unohtaa, ettei Pirkanmaan kehitys tyssäisi.

Liikennehankkeet ovat perinteisesti edunvalvontaohjelmien ydintä. Paperilla ovat jälleen Tampere-Pirkkalan lentokenttä, raiteilla pääradan peruskorjaus, Suomi-radan suunnittelu ja Tampereen henkilöratapiha sekä tieverkossa ennen kaikkea ysitien Alasjärven ja Käpykankaan väli.

Liikenteen solmukohta Tampere on ollut jo vuosisatoja. Tuoreempia kehityskulkuja ovat ilmastonmuutos ja ennen kaikkea turvallisuuspoliittisen ympäristön muutos. Tiukentuvat ympäristövaatimukset avaavat esimerkiksi kiertotalousosaamiselle liiketoimintamahdollisuuksia ja Nato-jäsenyys lisää varmasti puolustus- ja turvallisuusteknologian potentiaalisia ostajia.

Suurimmaksi huoleksi ohjelmassa nousee osaavan työvoiman saamisen varmistaminen. Ratkaisut ovat sekä koulutuspolitiikassa että kansainvälisten osaajien rekrytoinnin sujuvoittamisessa.

Pirkanmaan yhteiseen edunvalvontaryhmään kuuluvat Tampereen kaupunki, Pirkanmaan liitto, Tampereen kaupunkiseutu, Tampereen kauppakamari, Pirkanmaan Yrittäjät ja Business Tampere.

Laaja yhteistyö lisää luonnollisesti viestin kaikupohjaa. Pirkanmaan hallitusohjelmatavoitteiden eteen tehtävän työn tärkeät kuukaudet ovat edessä, joten yhteistyön on toimittava. Yhtenäinen viesti on aina vahvempi.