Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Tampereen surkeaan liikennekulttuuriin puututtava – "Toivottavasti uusi poliisipäällikkö saa aikaan sen, että kaikki kaupunkilaiset voivat turvallisesti liikkua liikenteessä"

Uusi poliisipäällikkömme Mikko Masalin oli viime keskiviikon Tamperelaisen jutussa lähinnä huolissaan huumausaineisiin liittyvästä rikollisuudesta. Hyvä niin.

Jutussa ei kuitenkaan sanallakaan maininnut Tampereen surkeaa liikennekulttuuria ja siihen puuttumista. Sähköpotkulaudat ja pyöräilijät viilettävät usein hurjaa vauhtia pitkin jalkakäytäviä, vielä usein kaksi henkilöä alkoholia nauttinutta samalla laudalla. Vakavia sairaalahoitoa vaativia onnettomuuksia on sattunut paljon.

Toivottavasti uusi poliisipäällikkö saa aikaan sen, että kaikki kaupunkilaiset voivat turvallisesti liikkua liikenteessä.

Ikäihmiset pelkäävät liikkua kaupungilla. Osa jopa välttelee tiettyjä jalkakäytäviä mikä on ymmärrettävää.

Yksi Helsingin poliisin menneen kesän teemoista oli juuri sähköpotkulautojen valvonta jota tehostetusti suoritettiin. Sakkoja ja huomautuksia jaettiin paljon. Tampereella poliisi valvoo joskus puoli tuntia paikassa ja toruu sääntöjen rikkojaa. Heti päästyään virkavallan ”puhuttelusta” matkan päähän, sama liikennesääntöjen rikkominen jatkuu. Polkupyöräpoliisit ovat tässä kaupungissa enemmän kuin harvinaisuus.

Autoliikenteen puolella ammattiajoluvan omaavat taksikuskit soveltavat sääntöjä kuinka haluavat. Hämeenkadulta käännytään Sokoksen seinustan tolpalle kymmeniä kertoja yössä rikkoen kolmea liikennesääntöä.

Miksi poliisipiirien valvonnan taso on näin erilainen? Toivottavasti uusi poliisipäällikkö saa aikaan sen, että kaikki kaupunkilaiset voivat turvallisesti liikkua liikenteessä.