Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kolumni Seutuyhteistyöllä luodaan timantteja – "Tampere on vahva veturi, mutta hyödyn saajana on koko kaupunkiseutu, usein koko Pirkanmaa"

Tampereen kaupunkiseutu niittää nyt mainetta ja kunniaa. Pitkäjänteisesti tehdyt rohkeat päätökset tukevat myös elinkeinoelämän menestystä. Elinkeinopolitiikkaa on toteutettu yhdessä seudun kuntien kanssa jo yli kymmenen vuotta. Yhteistyön foorumina on elinkeinoyhtiö Business Tampere. Tampere on vahva veturi, mutta hyödyn saajana on koko kaupunkiseutu, usein koko Pirkanmaa.

”Tehrääs numeroo” on kaupunkiseutumme elinkeinostrategia, jonka seurantafoorumi pidettiin viime keväänä. Keskustelua herätti vihreän siirtymän tukeminen, data- ja alustatalous, kokeilujen mahdollistaminen, aineettoman arvonluonnin mahdollisuudet sekä reagointi kansainvälisen toimintaympäristön muutoksiin. Tässä maailmantilanteessa on lohdullista tietää, että täällä ollaan hereillä ja toimintaympäristön muutoksiin reagoidaan.

Tässä maailmantilanteessa on lohdullista tietää, että täällä ollaan hereillä ja toimintaympäristön muutoksiin reagoidaan.

Kaupunkiseudun kunnilla on jokaisella omat vahvuutensa ja erityispiirteensä. Konkreettiset yhteiset toimenpiteet pystytään silti sopimaan. Ensi vuodelle halutaan lisää tilaa vieviä teollisia investointeja, yrityksille EU-rahoitusta, datapohjaista taloutta, tehokkaita yrityspalveluja, viennin edistämistä sekä tekoälyosaamisen kehittymistä.

Yhteinen tahtotila ei löydy vaikenemalla. Kaupunkiseutumme elinkeinojohtajat tapaavat Business Tampereen johdolla säännöllisesti. Keskustelu on aina vilkasta, kaikesta ei olla samaa mieltä, joskus kipinöi. Yhteinen sopimus linjaa tekemisen tahdin ja tavoitteen. Voimavarat yhdistämällä yrityksille hankitaan erityisosaamista, skaalattuja palveluja ja koottua tietoa. Alueen kärkitoimialoja kootaan yhteisten verkostojen ympärille ja vientiponnisteluja sekä tutkimus- ja kehitystoimintaa tuetaan parhaan kyvyn mukaan.

Tätä ei tehdä yksin, vaan yhteistyöverkostot ulottuvat myös kansainvälisille vesille. Sattumaa ei ole, että kaupunkiseudun kuntien suurimmista työllistäjistä ja suurimmista yhteisöveron maksajista keskimäärin 80 prosenttia hyödyntää yhdessä tuotettuja kasvupalveluja. Niin pitää ollakin. Tavoite on kaikilla sama; yritysten menestys tuo hyvinvointia ja uusia työpaikkoja koko alueelle.

Puhuminen on kultaa ja yhteistyö tiivistää siitä timantteja.

Kirjoittaja on yrityskehityksestä ja toimintaympäristöstä vastaava johtaja Business Tampere Oy:ssä