Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mihin yhteispeli katosi? – "Kauhukseni huomasin, että olin ainoa, joka jäi odottamaan vihreän valon syttymistä..."

Toisen ihmisen kunnioittaminen ja huomioon ottaminen alkaa olla katoavaa kansanperinnettä. Tilalle on tullut kaiken salliva uusliberalismi, jossa kaikenlainen tekeminen on hyväksyttävää.

Erityisesti liikenteessä tämä suuntaus toimii erittäin huonosti. Poliisin tehovalvonnassa äskettäin kirjoitettiin noin 1000 virhemaksua eri ajoneuvoja kuljettaneille. Näistä 600 kuljettajaa puhui kännykkään ja 350 näppäili tekstiviestejä ajoneuvoa kuljettaessaan.

Auttaako sakko? Enpä tiedä, mutta on se ainakin muistutus väärin toimimisesta ja siitä, että muitakin ihmisiä liikenteessä on olemassa.

Eräänä päivänä tässä meitä oli 6–7 henkilöä ylittämässä katua suojatiellä Tampereella. Kauhukseni huomasin, että olin ainoa, joka jäi odottamaan vihreän valon syttymistä. Kun asiasta huomautin, sain käskyn kadota mahdollisimman nopeasti paikkaan, missä ei päivä paista eikä kuu kumota.

Mikä liikennesääntöjen noudattamisessa on niin vaikeata? Mielestäni liikennesäännöt ovat meidän hyväksemme ja turvaksemme. Aikanaan radiossa kaikui päivittäin liikennelaulu ’’Yhteispelillä se sujuu’’. Missähän tätä yhteispeliä nykyään pelataan?