Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Viettekö meiltä Hämeenlinnasta kaiken? – "Katselen täältä hiukan kauempaa ihaillen, kun teette suuria halleja ja kaupunkiratoja..."

Katselen täältä hiukan kauempaa ihaillen, kun teette suuria halleja ja kaupunkiratoja – ja kaikki taitaa pysyä kustannusarvioissa ja aikatauluissa ja hallit lienevät kotimaisten omistuksessa.

Kehumiset jääköön tähän. Aiotte tehdä suoran junaradan Hämeenlinnan ohitse. Veitte jo meidän ainoan varsinaisen yliopistotason koulutuksen eli Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksen 2012.

Viette meidän nuorta väestöä vuosittain muutenkin.

Viette meidän nuorta väestöä vuosittain muutenkin. No, teillä lienee ongelma, että väkeä muuttaa teille, muttei tule verotuloja. Hämeenlinnassa on toisinpäin. Meille tulee hyvätuloista väkeä, mutta vähintään yli 55-vuotiaita.

Veitte myös Kanta-Hämeen maakuntajohtajan tänä vuonna ja jonkun kehitysjohtajan, mutta heistä ei ole niin väliä. Heidän aikanaan Kanta-Hämeen väestö alkoi vähentyä ja vanhentua, mutta eivät he tätä huomanneet tai sitten huomasivat ja katsoivat viisaammaksi lähteä.

Saimme kuitenkin vaihtarina Hämeenlinnaan kaupunginjohtajaksi Olli-Poika Parviaisen. Hän kertoo joskus kaupungin asioistakin, mitä edeltäjä ei huomannut tehdä. Parviainen jopa viimeksi myönsi virheitä salaamisasioissa. Ennen häntä kaikki salattiin, olipa se laillista tai ei.

Toisaalta saatatte saada lopulta meidät kokonaan, jos sote Kanta-Hämeessä ei toimikaan ja Hämeenlinnan seutu liitetään Pirkanmaan soteen ja loppu Kanta-Hämeestä jaetaan muille. Kannattaako meidän seutua siis kuihduttaa? Vastuu voi olla edessäpäin.

Kirjoittaja on Kanta-Hämeen hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan jäsen (liike nyt)