Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Erityisopettajakoulutus on haussa Tampereen yliopistoon – "Oppilailla on oikeus erityisopetukseen"

Haluan kiittää kansanedustaja Jouni Ovaskaa (kesk) erityisopettajapulan esiin nostamisesta Tamperelaisen Lukijalta-kirjoituksessa 24. syyskuuta.

Erityisopettajille on toden totta tarvetta Tampereen kaupunkiseudulla. Siksi on hienoa kuulla, että Tampereen yliopisto uusii hakemuksensa erityispedagogiikan- sekä erityisopettajakoulutuksen koulutusvastuusta erityispedagogisten opintojen ja erityisopettajakoulutuksen järjestämiseksi.

Oppilailla on oikeus erityisopetukseen.

Pääasiassa seudun sivistysjohtajista sekä opetus- ja varhaiskasvatuspäälliköistä koostuva seudullinen hyvinvoinnin palvelualueen työryhmä ja Tampereen kaupunki ovat nostaneet erityisopettajakoulutuksen saamisen yhdeksi tärkeimmistä edunvalvontatavoitteista. On tärkeää, että hakemus menestyisi opetus- ja kulttuuriministeriössä.

Sen varmistamiseksi haastan kaikki Pirkanmaan kansanedustajat, kuntajohtajat sekä seutuhallituksen puhumaan erityisopettajakoulutuksen puolesta ja viestimään sen alueellista tärkeyttä omien vaikutuskanaviensa kautta.

Tampereelle on viime vuosina perusopetukseen muuttanut vuosittain jopa 500 uutta oppilasta. Erityisopetuksen tarve on kasvussa. Viime vuonna Tampereella saatiin yhdeksän uutta pienryhmää perusopetuksen eri koulupoluille. Ensi vuonna on tavoite saada kahdeksan lisää. Oppilailla on oikeus erityisopetukseen eivätkä oppimisen tavoitteet täyty ilman kelpoisia erityisopettajia.

Kirjoittaja on sivistyspalvelujen apulaispormestari (vihr)