Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päätoimittajalta Tampere on juhlan arvoinen – "Tampereen päivän viikonvaihteen tapahtumalistalle on kerätty monenlaista tamperelaista osaamista, josta sopii olla ylpeä"

Lauantaina vietetään taas Tampereen päivää. Lokakuun 1. päivänä päivänä tulee kuluneeksi 243 vuotta siitä, kun Kustaa III allekirjoitti Gripsholmin linnassa Tampereen perustamiskirjan.

Tampereen päivän viikonloppuna palataan vanhaan normaaliin, kun virtuaali- ja rajoitusjuhlinnan jälkeen kaupungin syntymäpäivä on jälleen jokaiselle jotain tarjoava ja ihmiset yhteen keräävä massatapahtuma.

Tampereen päivän viikonvaihteen tapahtumalistalle on kerätty monenlaista tamperelaista osaamista, josta sopii olla ylpeä.

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok) nostaa tämän lehden jutussa Tampereen päivän tapahtumaksi, jossa jokaisen tamperelaisen sopii tehdä – sanontaa mukaillen – avoimesti numeroa omasta kotikaupungistaan. Tampereen päivä niveltää kaupungin historian, nykypäivän ja tulevaisuuden. Tampereen päivän viikonvaihteen tapahtumalistalle on kerätty monenlaista tamperelaista osaamista, josta sopii olla ylpeä.

Rospuuttovuosien jälkeen tapahtumalistalla onkin taas bongattavaa ja valittavaa vanhaan malliin. Tarjolla on paljon tuttuja Tampereen päivän klassikoita ja uusia tulokkaita. Omista Tampereen päivän muistoistaan Ikonen mainitsee erityisesti monen sukupolven suosikit poliisilaitos- ja paloasemavierailut. Jutussa pormestari nostaa esille myös tämän vuoden uutuustapahtuman Isot koneet Keskustorilla.

Isot koneet Keskustorilla tuo suihkulähteen ja Tampereen Teatterin väliselle alueelle kuuden teollisuusyrityksen menestystuotteita. Tämänkin tapahtuman taustalla on poikkeuksellisen tamperelaisen osaamisen esittely. Esillä ovat myös aikatasot eli historia, nykypäivä ja tulevaisuus. Modernit isot koneet muistuttavat Tampereen teollisista perinteistä. Esillä olevien koneiden suunnittelu, tuotekehitys ja tuotanto ovat työllistäneet laskutavasta riippuen tuhansia. Liikkuvat koneet on eräs Tampereen osaamisalueista, joille tulevaisuuttakin rakennetaan.

Isojen koneiden kanssa Keskustorilla on mukana myös Tamperelainen viettämässä 19. syyskuuta täyteen tullutta 65 ilmestymisvuotta. Teltalle ovat tervetulleita kaikki, mutta erityisesti lupaamme muistaa sellaisia paikalle saapuvia, joiden oma syntymäpäivä sattui samalle päivälle. Löytyisiköhän tamperelainen ikätoverikin eli ensimmäisenä jakelupäivänä 19.9.1957 syntynyt?

Hyvää syntymäpäivää, Tampere ja tamperelaiset!

Torilla tavataan... isoja koneita – Tampereen päivän uutuustapahtuma lupaa Keskustorille komeaa ja kookasta katsottavaa