Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Minä otan opiksi – "Onneksi Sanna kestää ja kasvaa"

Sanna Marin tuli yhteistä automatkaa kyydissäni muutama vuosi sitten.

Oli aikaa keskustella pidempään. Puhuimme myös tulevaisuudesta, arkisista asioista, hyvästä elämästä.

Mitä muuta – kerron siitä ehkä muistelmissani.

Tunnistin jo tuolloin Sannassa nuoreksi ihmiseksi paljon kypsyyttä, tasapainoisuutta ja aatteellisuutta. Siksi oli helppoa olla nostamassa ja tukemassa Sannaa muun muassa SDP:n puheenjohtajaksi, ensiksi varapuheenjohtajaksi.

Onneksi Sanna kestää ja kasvaa

Pääministerimme on ollut nyt muutaman viikon median ahdistelun kohteena. On levitetty valheita, väitteitä, mielikuvia juhlista ja pippaloista, joissa lähdekritiikki on loistanut poissaolollaan. On luonnollista, että pääministerin vapaa-aika kiinnostaa, ja esille nousseet tanssivideot ja valokuvat Kesärannasta ylittävät uutiskynnykset. Niistä saa ja pitääkin uutisoida.

Jokainen voi itse arvioida, kuinka paljon on ollut ylilyöntejä, ja poliittista tarkoituksenmukaisuutta. Päämisterin ja SDP:n puheenjohtajan kansansuosio ei sovi oppositiolle eikä sitä tukevalle porvarilehdille. Se on uhka.

Pääministeri on kiistatta osoittanut väärää luottamusta ystäviin ja ”ystäviinsä”. Enempi harkintakyky olisi ollut ehdottomasti paikallaan.

Vieraista monet ovat osaavia taiteilijoita, menestyneitä muusikkoja ja laulajia, mutta kuten julkisuuteen vuodatetut tanssivideot ja valokuvat osoittavat, vieraat eivät ole olleet luottamuksen arvoisia.

Olen tullut myös siihen johtopäätökseen, että raukkamainen teko osoittaa tekijöistään myös yhteiskunnallisen sivistyksen ja ymmärryksen puutetta. Pääministeri edustaa myös instituutiota ja SDP:n puheenjohtaja johtaa kansanliikettä.

On oikein – niin kuin pääministeri sanoikin – minä otan opiksi. Sanna vetää puoleensa asemansa ja nuorekkuutensa puolesta kulttuuriväkeä ynnä muita pilvin pimein. Lähelle on tunkemassa ihmisiä, joille Sannalla on vain väline- ja julkisuusarvo. Taakse jäänyt viikko on ollut raskas päämisterille, mutta myös hänen aidoille tukijoilleen. Myös minulle. Onneksi Sanna kestää ja kasvaa.

Ei elämää voi kuin peltoa ylittää, kirjoitti Nobel-kirjailija Boris Pasternak.

Kirjoittaja on tamperelainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu (sd)