Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vieraskynä Energiaterrorismi on talven suurin uhka – "Pitäisikö vahtia maan rajoja vai kauppoja tyhjentäviä oman maan asukkaita?"

Ei vain sähkö hinta, vaan sen saatavuus 24/7 tulee olemaan suurin uhkatekijämme tulevaisuudessa ja eritoten kylmimpänä aikana tammi-helmikuussa 2023!

Olemme saaneet koko vuoden ajan ikäviä tulevaisuuttamme varjostavia uutisia.

Pääsyynä on koko Euroopan energiapolitiikan epäonnistuminen; ydinvoiman alas ajaminen ja rajaton luotto vapaan markkinatalouden toimivuudesta jälkisosialistisen komentotalouden kanssa. Pakko on myöntää utopistinen aikataulu ilmastonmuutoksenkin pysäyttämiseksi suomalaisten toimin. Listaa voi jatkaa: oman energiaomavaraisuuden alasajo ja sähkönkulutuksen lisääminen.

Ei naapurin päämies Putin toimi hetkellisen skenaarionsa pohjalta. Pelikirjassa lienee useita vaihtoehtoja.

Katsotaan mitä tapahtuu kun tehdään ensimmäinen peliliike. Otetaan vihreillä miehillä Krimi haltuun. Länsi on hiljaa, puristelee nyrkkiä taskussaan. Kaasu ja öljy kun vielä virtaa.

Mitään konkreettista ei tapahdu lännessä.

Kolme. Voidaan jatkaa. Tehdään kiinteä silta ja näytetään kuinka rekkamiespressa kaasuttaa betonisiltaa anastamalleen, suvereenin valtion maalle. Ei toimenpiteitä. Voidaan jatkaa.

Neljä. Taltutetaan oma ja naapuri Valko-Venäjän oppositio voimatoimin. Ei reaktioita. Viedään sotakalusto Ukrainan rajalle. Ei vastatoimia. Viisi. Aloitetaan sota.

Maa saa keveitä pakotteita, mutta löytää uudet markkinat öljylle Intiasta ja Kiinasta.

Kansa kärsii, mutta syyn kurjuuteen kertoo oma, oman maan media. Syy on NATO:ssa, USA:ssa ja kiittämättömissä eurooppalaisissa.

Ja oman ja maailman eliitin rahat ovat turvassa veroparatiiseissa.

Kylmä on kuin ryssän helvetissä! Tämän totuuden tietää myös presidentti Putin. Siinä Euroopan solidaarisuus vähenee ja yksituumaisuus kärsii kun kansalaisten pirtit kylmenee.

Suomessa on viimeiset hetket miettiä ennalta toimia, miten ehkäistä tuleva energiaterrorismi!

Yksi. Talven kylmimpänä hetkenä tammi–helmikuussa kaadetaan internetin tai voimatoimin suomalaisten sähköverkko.

Kaksi. Romahdutetaan vesihuolto. Koko yhteiskuntamme romahtaa.

Ei saada vettä. Ei saada seinästä rahaa. Maksuliikenne ei toimi. Sairaalat ajautuvat kriisiin.

Kaukolämpö loppuu – kaupungit kylmenevät. Vessat eivät toimi. Viestintävälineet radio ja televisio vaikenevat, painokoneet eivät paina lehtiä.

Kolme. Epätietoisuus ja huhut ottavat vallan.

Neljä. Maan sisäiset levottomuudet alkavat. Pitäisikö vahtia maan rajoja vai kauppoja tyhjentäviä oman maan asukkaita?

Siinä on taas uusi mahdollisuus…hmm.

Ei ole iloa, valoa ja hauskaa enää. Kenelläkään.

Kirjoittaja on Tamperelaisen vieraskynä