Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Seniorit voisivat kulkea Nyssellä kaksikin kertaa

Jatkan aiheesta, johon Nysse vastasi Tamperelaisessa keskiviikkona 3.8.: Joukkoliikenne on kompromissien hakemista. Tässä vastauksessa mainitaan pääosin Nyssen hinnoittelu.

Mielestäni alkuperäinen viesti puuttui lähinnä aikajanaan kello 9–14, jolloin seniorit pääsevät alennetuin hinnoin. Riittääkö tämä aktiiviselle aikuiselle, jolla on seniorina vapaa-aikaa enemmän kuin työssä käyvillä?

Jos seniorit saisivat alennetun oikeuden koko vuorokaudeksi, he voisivat ajaa jopa kaksi kertaa päivän aikana Nyssellä; aamupäivisin hoitamassa arkisia asioita kuten ruokaostot, apteekit, Kela yms.

Iltaisin voisi käydä erilaisissa kulttuuritapahtumissa, jotka yleensä järjestetään ilta-aikaan, esim. konsertit ja teatterit talvikaudella. On tietysti seniorikinoa ja Laikun lavan tapahtumia päiväaikaankin, mutta vapaus valita itselle sopiva ajankohta olisi tasapuolisempi toisiin nähden. Seniori voisi näin tuplata tuotot Nysselle, vaikkakin alennetuin hinnoin. Näin turvattaisiin vapaa liikkuvuus myös Tampereen seudulla, ei mitään aikarajoituksia.

Senioreiden määrä on kuitenkin kasvussa toisin kuin työssä käyvien, joista osa jatkaa etätöissä tai osa on työttömiä. Nuoret liikkuvat skuuteilla sulan kelin aikaan, joten heidänkin osuus Nyssessä on vähentynyt. Lisäksi on omat pyörät ja kaupunkipyörät, joilla nuorempi polvi liikkuu.

Ei tietysti voida laittaa vain senioreita Nyssen maksaviksi asiakkaiksi, mutta sujuvammin toteutettuna.

Jos tähän aikarajaan saisi muutoksen, se parantaisi yhdenvertaisuutta kansalaisten kesken ja lisäisi mahdollisuuksia osallistua, olla aktiivinen vain kotona olemisen sijaan.