Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Tampereelle pitää perustaa matka-keskus

Kuntalaisaloitteessa, joka on toimitettu kaupungille 8.8 esitetään, että Tampereelle perustetaan matkakeskus, joka palvelee sekä juna-, että linja-automatkustajia. Nyt nämä ”asemat” ovat erillään toisistaan.

Olisi matkustajien näkökulmasta loogista, että junayhteyksiltä pääsee jouhevasti linja-autovuorojen jatkoliikenteeseen, ilman, että matkustajien tarvitsee siirtyä laukkuineen satojen metrien päähän nykyiselle linja-autoasemalle.

Rautatieaseman edusta on nyt henkilöautojen parkkipaikka ja taksitolppa. Aseman edustalle mahtuisi hyvin nykyisen linja-autoaseman liikenne.

Linja-autoaseman edusta on suuremmalta osaltaan tyhjä, vain muutamien kaukoliikenteen bussien pyörähtäessä yhtä aikaa asemalla. Kaukoliikenteen bussit eivät tarvitse nykyisiä, massiivisia tiloja linja-autoaseman edustalla.

Linja-autoliikenteen siirtäminen rautatieasemalle vapauttaisi myös linja-autoaseman tontin käyttämisen hyödyllisemmin esimerkiksi liike- tai asuntorakentamiseen.

Nykyinen linja-autoaseman alue on neliöiltään siis ylimitoitettu siellä harjoitettuun kaukoliikenteeseen suhteutettuna.

Matkakeskuksen perustaminen ja nykyisen linja-autoaseman poistaminen käytöstä on monesta näkökulmasta perusteltua. Tämä ei vaadi välttämättä edes rautatieaseman rakennusten laajentamista.

Linja-autoaseman tontti kannattaa hyödyntää muuhun kuin nykyiseen käyttötarkoitukseensa. Linja-autoaseman tontti on miljoonien eurojen arvoinen, joka kannattaa jalostaa hyötykäyttöön.