Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Rinnakkain uudella työnjaolla – "Uusi johtava viranhaltijajoukko on mittavan haasteen edessä"

Pirkanmaan hyvinvointialue ottaa järjestämisvastuulleen sosiaali- ja terveyspalvelut ja pelastustoimen vajaan viiden kuukauden päästä. Muutos on valtava niin kunnissa kuin uudella hyvinvointialueella. Ensimmäinen tavoite on tehdä siirto vuodenvaihteessa turvallisesti ja hallitusti sekä niin, ettei palveluihin tule mitään katkoksia. Muuta vaihtoehtoa ei ole.

Tässä tarvitaan kuntien ja vastaanottavan organisaation hyvää yhteistyötä muutosvaiheessa, mutta erityisen tärkeää se on jatkossa, kun ihmisten kokonaishyvinvoinnista pidetään huolta. Kunnat ja hyvinvointialue ovat rinnakkain toimivia organisaatioita uudella työnjaolla. Kummallakin on erittäin tärkeä rooli ihmisten elinolosuhteiden synnyttämisessä ja hyvinvoinnin luomisessa elämän eri vaiheessa.

Tätä yhteistyötä ja kuntien odotuksia hyvinvointialueeseen luodataan osaltaan myös Pirkanmaan hyvinvointialueen viranhaltija- ja luottamushenkilöjohdon kuntakierroksilla.

Jokaisessa kunnassa on tarkoitus vierailla tämän syksyn aikana. Tärkein työ tehdään kuitenkin arjessa yhteisellä tekemisellä ja asiakkaita kuuntelemalla. Palvelut siirtyvät kunnilta sellaisenaan vuodenvaihteessa, mutta tulevat kehittymään ja uudistumaan lähivuosina.

Yhtenä vahvuutena on, että tässä tehdään muutosta hyvin tunnettuihin palveluihin. Se helpottaa tekemistä. Kysymys on, miten niitä nivotaan muutosvaiheessa yhteen ja jatkossa uudistetaan. Toisena vahvuutena on, että meillä on kunnissa ja hyvinvointialueella toimivia yhteisiä luottamushenkilöitä, jotka tuntevat kummakin organisaation ja paikalliset olosuhteet. Yhdessä tekemällä ja päättämällä saamme parhaan lopputuloksen aikaiseksi. Viiden kuukauden kokemuksen perusteella voidaan sanoa, että hyvällä teillä ollaan.

Valittu uusi johtava viranhaltijajoukko on mittavan haasteen edessä. Heidän vastuullaan on muun muassa arjen tekemisen johtaminen ja palvelujen järjestäminen, muutoksen läpivieminen, henkilöstön siirron hoitaminen, hyvien työskentelyolosuhteiden synnyttäminen, resurssien organisoiminen ja varmistaminen. Lähikuukausina siirtovaihe on työssä päällimmäisenä, mutta jatkossa toimintojen ja palvelujen uudistaminen ja kehittäminen korostuu. Valmis tämä organisaatio ei ole syntyessään. Työn haastetta lisää se, että palvelutarve on valtava ja se kasvaa yhteiskunnan muutosten myötä.

Kirjoittaja on Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtaja (sd.)