Kolumni Uuden ajan pula-aika – "Suuretkin toimijat ovat joutuneet havahtumaan samaan, minkä pk-yrittäjät hyvin tietävät..."

Tampereen kaupunki on todettu monessa yhteydessä yhdeksi Suomen vetovoimaisimmista kunnista. Kesäkuussa julkaistussa Toiminnan uudistajat -podcastissa keskustelin Tampereen elinkeinojohtaja Timo Antikaisen ja tamperelaisia opiskelijoita edustaneen Tuomas Karvosen kanssa aiheesta otsikolla Mistä kaupunkien vetovoima syntyy? Case Tampere.

Muuttovoittoisuudesta huolimatta Tampereellakin kärsitään monilla aloilla niin työntekijä-, komponentti- kuin raaka-ainepulastakin. Kaksi viime mainittua johtuu koronavuosista ja erityisesti Kiinan voimakkaista rajoitetoimenpiteistä, sillä monien tärkeiden komponenttien valmistus on keskittynyt muutamaan kiinalaistehtaaseen. Suuretkin toimijat ovat joutuneet havahtumaan samaan, minkä pk-yrittäjät hyvin tietävät – kaikkia munia ei kannata panna samaan koriin.

Käytännössä komponenttipula tarkoittaa sitä, että pk-yrityksissä lähes viikoittain jotain puuttuu tai toimitusajat ovat mahdottomia, minkä vuoksi aikaa kuluu puuttuvan tai korvaavan tuotteen metsästämiseen. Ja vaikka korvaavia tuotteita löytyisi, ne eivät välttämättä täysin korvaa puuttuvaa, vaan tarvitaan tuotekehitystä tai jonkinasteista räätälöintiä, mikä hidastaa normaalia tuotekehitystä ja nostaa hintaa.

Työntekijäpula johtuu osittain kotoperäisistä rajoitteista. Kokoontumis- ja aukiolorajoitukset pakottivat yrityksiä supistamaan toimintaansa ja vähentämään työntekijöiden työtunteja, lomauttamaan tai irtisanomaan. Harvalla on varaa jäädä odottelemaan aikojen paranemista, vaan taloudellisista ja henkilökohtaisista syistä on tehtävä nopeita ratkaisuja uudelle alalle tai koulutukseen suuntautuen. Sieltä ei enää palatakaan entisiin tehtäviin, vaan tarvitaan uusia tekijöitä.

35 prosentilla pk-yrityksistä on vaikeuksia löytää osaavaa työvoimaa, ja 25 prosentille se on kasvun este (Yrittäjägallup 3/22). 25–59-vuotiaista työvoiman ulkopuolella on noin 320 000 yksilöä, työttömiä on puolestaan noin 230 000. Kohtaanto-ongelma on todellinen. Monille osa-aikatyö voisi olla askel eteenpäin (kun esim. työkyky ei vielä riitä kokoaikatyöhön), ja monessa pk-yrityksessä olisi tarvetta juuri osa-aikaisille tekijöille. Tämä vaatii sosiaali- ja työttömyysturvan reformointia niin, että työnteko kannattaa. Myös koulutuksen ja osaamisen tunnistamisen joustavista ratkaisuista puhutaan paljon, mutta käytännössä se näkyy aika ohuesti.

Kirjoittaja on Tampereen yrittäjien puheenjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut