Lukijalta | Palveluyhteiskunta muuttui lypsettävien yhteiskunnaksi – "Onko täysin mahdotonta, että verotoimistossa olisi sen verran henkilökuntaa, etteivät odotusajat olisi kuin tsaarin Venäjällä?"

Yritin varata ajan Tampereen verotoimistoon. Ei kuulemma voi varata aikoja.

Niin että ei kun paikalle ja jonottamaan. Yhdeksän kilometrin ajo. Ja auto parkkipaikalle. Joka ei ole enää ilmainen.

Sisällä on parikymmentä odottajaa. Ja hihkuva helle. Ja helvetillinen meteli – remonttimiehet poraavat muovin takana. Sitten istutaan. Ja istutaan. Kuluu tunti. Kello lähestyy kolmea, sulkemisaikaa.

Teen radikaalin ratkaisun ja lähden kotiin saamatta asiaani hoidetuksi.

Kymmentä vaille kolme virkailija tulee ilmoittamaan, että ovet suljetaan kolmelta, mutta sisällä olevat palvellaan, vaikka se menee yli sulkemisajan.

Parkkiaikani päättyy kolmelta. Tiedän, että vaikka pääsisin heti hoitamaan asiaani – mikä ei ole luultavaa – sitä ei kymmenessä minuutissa selvitettäisi.

Jos menen ulos kolmelta, en pääse enää takaisin sisään. Minun siis pitäisi mennä maksamaan se viimeinen 10 minuuttia kahteen kertaan ja lisäksi ehkä puolituntinen – tai herraties enemmän – saadakseni vielä istua tässä hiostavassa ja meluisassa helvetin esikartanossa.

Teen radikaalin ratkaisun ja lähden kotiin saamatta asiaani hoidetuksi. En ole ainoa.

Onko täysin mahdotonta, että verotoimistossa olisi sen verran henkilökuntaa, etteivät odotusajat olisi kuin tsaarin Venäjällä?

Mistä lähtien yksityisautolla asioivista on tullut lypsylehmiä? Kun kyseessä on sellaisten lakimääräisten asioiden hoitaminen, joiden kesto ei ole etukäteen arvattavissa, on maksullinen pysäköinti silkkaa lypsämistä. Ideana tietysti on, että onneton veronmaksaja pulittaa runsaasti enemmän ajan edestä kuin mitä hän loppujen lopuksi tarvitsee. Eli maksaa tyhjästä.

Puhutaan palveluyhteiskunnasta. Kyllä tässä tuntee itsensä paljon vähemmän palvelluksi kuin lypsetyksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut