Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Yllättävä golfsopu lämmittää, mutta kestääkö se? – "Yhteisymmärryksen tulos Ruotulasta ei välttämättä etene yhteisymmärryksessä"

Suomen päälle jämähtänyt helleaalto pitää nyt kuumana, mutta palataan muutaman viikon taakse viileämpien viikkojen lämmittävään uutiseen.

Tampereen kaupunginhallitus päätti kesäkuun alussa, että nykyisen Ruotulan golfkentän alueen suunnittelua Alasjärven länsipuolella jatketaan niin, että tulevan ratikkareitin varteen tulee jopa lähes 10 000 ihmisen kaupunginosa.

Yhteisymmärryksen tulos Ruotulasta ei välttämättä etene yhteisymmärryksessä.

Vielä viileämpinä viikkoina joulukuussa ennustin tällä samalla paikalla, että alueen tulevaisuuden linjausten tekemisestä tulee vuoden repivin poliittinen puheenaihe. Keitoksessa muhi monen silmissä yhä ökylajin leimaa kantavan golfin ja puhtaan imagon kansanlaji frisbeegolfin laittaminen kilpasille, golfkentän laajennuksen uhkaamat Kaupin luontoarvot, kroonistunut ratikan vastustaminen ja niin edelleen. Kaikkia miellyttävää kompromissia ei ollut tarjolla.

Kaupunginhallituksen linjapäätös, jonka taustalla oli alueen osapuolten yhteistyöryhmän näkemys, syntyi kuitenkin yllättävän kivutta. Syynä oli Ruotulan golfkenttää pyörittävän Tammer-Golfin taipuminen realiteettien edessä. Ratikkareittiä ei alueelle vedetä golfharrastuksen saavutettavuuden takia, vaan Tampereen kaupungin omistamalla maalla asuntorakentaminen halutaan kasvukaupungissa maksimoida. Maailma muuttuu ja kehittyy, summasi Tammer-Golfia alueen tulevaisuutta pohtineessa yhteistyöryhmässä edustanut Ari Nikkilä ymmärtäväisesti Tamperelaisen haastattelussa.

Korvikkeetta golfväen ei tarvitse Ruotulasta luopua. Harrastajamäärille ahtaaksi käyneen ja kansainväliseen kilpailukäyttöön kelpaamattoman kentän korvaajaksi lupailtu uusi Nurmi-Sorilan golfkenttä takaisi tamperelaisen golfin kehitysmahdollisuudet vajaan 10 minuutin ajomatkan päässä Ruotulasta.

Vaikka yhteisymmärrys lämmittää, taputeltua senkään toteutuminen ei ole. Uuden golfkentän maista Tampereen kaupunki omistaa vain noin puolet, kaavat täytyy laittaa uusiksi ja luontoarvot säilyttää. Ruotulassa eteneminen vaatii uudet kaavat, rakennusluvat ja ratikkapäätökset. Mutkia on siis matkassa, valituksia nähdään varmasti ja yhteisymmärryksen tulos Ruotulasta ei välttämättä etene yhteisymmärryksessä.