Lukijalta | Pureeko parjattu taitettu indeksi? – "Uskaltaako hallitus vaalien edellä leikata eläkkeitä, kun palkatkaan eivät nouse niin paljon?"

Petteri Orpo (kok.) ja Annika Saarikko (kesk.) olivat puoluekokouksissaan alentamassa yli 3000 euroa kuussa tienaavien palkkaverotusta, sillä alempipalkkaiset eivät maksa valtionveroa.

Miten ensi vuonna verotus jakaantuu, kun hyvinvointialueiden kustannukset siirtyvät valtiolle ja kuntien kustannukset vastaavasti vähenevät? Miten tässä valtionverotusta vähennetään, vai ulotetaanko verotus taas pienempituloisillekin?

Paavo Lipposen (sd.) ajoista lähtien on parjattu taitettua indeksiä, mutta miten nyt. Eläkkeitähän tarkistetaan kolmannen neljänneksen kustannusnousun mukaan edellisvuoteen verrattuna. Jos kuluttajahintaindeksi nousee 7 prosenttia ja palkat 2 prosenttia, niin taitetun indeksin ansiosta eläkkeet nousevat ensi vuoden alusta 6 prosenttia. Annetaanko tämän tapahtua vai uskaltaako hallitus vaalien edellä leikata eläkkeitä, kun palkatkaan eivät nouse niin paljon?

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut