Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kullervon purkaminen perusteltua – " Uusi talo tulee sopimaan paremmin katukuvaan"

Tamperelaisessa julkaistiin viime keskiviikkona mielipidekirjoitus Tampereen kaupungin ja Tampereen seudun nuorisoasunnot (Tasna) ry:n toiminnasta liittyen Salhojankatu 5 -kiinteistöön, kritisoiden etenkin päätöstä purkaa talo.

Tasna ry:n omistamalla Kiinteistö Oy Kullervolla on Salhojankatu 5:ssa tällä hetkellä 15 vuokra-asuntoa, jotka on tarkoitettu alle 30-vuotiaille nuorille. Vuonna 1990 valmistuneen Salhojankatu 5:n asunnot ovat vanhanaikaisia soluasuntoja, jotka eivät valitettavasti enää vastaa nykypäivän nuorten asumistarpeita.

Asuntojen muuntaminen yksiöiksi tai talon laajentaminen eivät pitkällisten ja perusteellisten selvitysten myötä osoittautuneet mahdollisiksi, jolloin mittavan peruskorjauksen sijaan, joka talon ikä ja rakennusaikaiset ratkaisut huomioiden vääjäämättä olisi lähivuosina edessä, kiinteistön purku ja uuden talon rakentaminen muodostui taloudellisesti, toiminnallisesti ja sosiaalisesti parhaaksi vaihtoehdoksi.

Uudisrakennus on lähtökohtaisesti tarkoitus toteuttaa ARA:n pitkällä korkotukimallilla, jolloin se tulee omistajasta riippumatta palvelemaan käyttötarkoitustaan useita vuosikymmeniä.

Käyttämällä aiempaa tehokkaammin tontin antamia mahdollisuuksia, pääsemme tarjoamaan hyvällä sijainnilla olevaa, laadukasta ja kohtuuhintaista asumista yhä useammalle kiireellisessä asunnontarpeessa olevalle nuorelle.

Asunnot tulevat vastaamaan nuorten arjen tarpeisiin huomattavasti nykyistä paremmin ja samalla voidaan myös rakentaa muun muassa yhteisöllisyyttä paremmin tukevia yhteistiloja. Lisäksi uusi talo tulee sopimaan paremmin katukuvaan ja olemaan merkittävästi edeltäjäänsä energia- ja ympäristöystävällisempi.

Petri Mäkelä

Hallituksen puheenjohtaja

Kiinteistö Oy Kullervo

Kristian Unkuri

Hallituksen puheenjohtaja

Tampereen seudun nuorisoasunnot ry