Lukijalta | Kaksi saman aikakauden kerrostaloa: toista korjataan, toinen halutaan purkaa – Tasna ry ja Tampereen päättäjät, mistä on kyse?

Vuoden 1990 MessuTampereen alueella on kaksi vastakkain olevaa kerrostaloa (3–4 kerrosta), jotka ulkonäön perusteella ovat saman arkkitehdin suunnittelemia, rakennettu samoista aineksista sekä rakennettu samaan aikaan vuoden 1990 messuille. Toinen on osaketalo ja toinen Tampereen seudun nuorioasunnot (Tasna) ry:n omistama vuokratalo. Osaketalo on nyt huputettu ja ainakin ulkoasun suhteen korjausten alainen. Samaan aikaan Tasna ry:n vastuuhenkilöt ja Tampereen kaupungin suunnittelijat toteavat, että vastakkainen vuokratalo on sellaisessa kunnossa, että sen purkaminen ja uuden rakentaminen on edullisempaa kuin korjaaminen.

Olisiko osaketalonkin purkaminen ja uuden rakentaminen ollut edullisempaa kuin korjaaminen? Onko niin, että Tampereen kaupunki on laiminlyönyt omia sääntöjään, eikä huolehtinut siitä, että tontin vuokralainen, Tasna ry, olisi huolehtinut omistamastaan rakennuksesta? Olisiko tästä opiksi tamperelaisille, että osaketaloja ei kannata korjata edes ensimmäisen noin 30 vuoden aikana, koska edullisemmaksi tulee Tampereen kaupungin suunnittelijoiden mukaan rakentaa uusi, ehompi talo kuin korjaaminen?

Käsi sydämelle Tasna ry ja Tampereen päättäjät, mistä tässä vuokratalon purkamisessa ja uuden rakentamisessa on perimältään kyse? Hieman pohdituttaa kaupungin toimet.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut