Lukijalta | Vihreä ideologinen kupla – "Yhtään kriittistä puheenvuoroa en ole vihreiltä kuullut siitä, onko Näsisaaren rakentaminen sittenkään ympäristön kannalta järkevää"

Tamperelaisessa (25.5.2022) vihreiden Santeri Kärki oli huolissaan erityisesti Tampereen liikennepäästöjen tavoitteiden karkaamisesta.

Viimeisten 3–4 vuoden aikana sadat dieselkäyttöiset työkoneet ovat möyrineet lähes yötä päivää ratikkalinjoja. Melkoinen määrä uusia siltoja on rakennettu vähemmän ympäristöystävällisesti. Rekkaralli Sulkavuoresta Lielahteen ja sieltä Näsijärveen on tuottanut hiilijalanjäljen, jonka siivoamiseen menee vielä kauan. Ympäristön saastumista voitaisiin vähentää biodieselin käyttöönotolla, mutta jostain kumman syystä vihreiden ajatteluun ei sovi tuki biodieselille. Polttoaine, joka ympäristöpäästöjen osalta vetää vertoja sähköautoille.

Yhtään kriittistä puheenvuoroa en ole vihreiltä kuullut siitä, onko Näsisaaren rakentaminen sittenkään ympäristön kannalta järkevää. Ratikkareitti saaren kautta siunasi vihreiden kannan tässä asiassa.

Vertaus keskivertosuomalaisen ja kiinalaisen hiilijalanjälkeen on erikoinen, kun kaikki tietävät mikä on Kiinan osuus maapallomme saastuttamisessa.

Välillisesti suurinta ympäristötuhoa vihreät ovat saaneet aikaan Saksassa, kun saivat runnottua sikäläisen ydinvoiman alasajon. Nyt ideologinen kelkka on kääntynyt, mutta auttamattomasti liian myöhään.

Ja mitä tulee Suomen sisäiseen turvallisuuteen, niin vihreiden edellinen sisäministeri oli sekoittamassa pahan päiväisesti poliisihallintoa ideologisine nimityksineen, mutta onneksi jonkun järki voitti, joten siitä selvittiin melko lievillä vaurioilla.

Ukrainan sota on tuomassa itärajalle uuden uhkakuvan mahdollisine ”pakolaisineen”, joita Venäjä työntää rajoillemme. Nykyinen vihreä sisäministeri ei saa aikaan lainsäädäntöä, joka yksiselitteisesti estäisi näiden ”pakolaisten” pääsyn Suomeen. Luuleeko joku ihan tosissaan, että Suomen puolella tutkittu ja kielteisen päätöksen saanut ”pakolainen” voidaan nykytilanteessa palauttaa Venäjälle?

Vihreiden ideologinen etukeno ajaa useasti järkisyiden edelle.

Tampere

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut