Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Jääkiekon MM-kisat – katseet jo ensi vuoteen! – "Suunniteltu tehosiivous ja lisäpanostukset roskiksiin näyttivät pääosin toimivan"

Jääkiekon MM-kisat täyttivät viimeisen parin viikon aikana kaupungin. Isommassa kaupungissa kisahumu olisi hautautunut herkästi (finaali-illan juhlintaa lukuun ottamatta) muun keväisen menon ja arjen poljennon joukkoon, mutta Tampereella kisoja ei päässyt kyllä pakoon, vaikka joku olisi sitä toivonut. Tämä oli myös kaupungin tavoite. Halusimme rakentaa mieleenpainuvat kisat, jotka näkyvät ja kuuluvat muodostaen yhteisöllisen kokemuksen taloudellisten ja imagollisten hyötyjen lisäksi. Halusimme, että asukas tai matkailija voi kokea kuuluvansa osaksi kaupunkiyhteisöä ja kisatunnelmaa, vaikka ei olisi itse lajista kiinnostunut tai oma rahapussi ei mahdollistaisi areenalle pääsyä.

Palaute kaupungille on ollut pääosin positiivista. Sitä on kuunneltu tarkkaan, koska ponnistus onkin edessä myös ensi vuonna. Tämän vuoden keskeiset opit toimivat tärkeänä pohjana.

Iso kiitos kaikille tämän mahdollistaneille.

Yhtenä keskeisenä huolenaiheena etukäteen oli kaupungin siisteys. Tampere ei ole tässä ollut esimerkillinen päivittäisessä arjessaan, mutta suunniteltu tehosiivous ja lisäpanostukset roskiksiin näyttivät pääosin toimivan. Myös kesäkeidas täytti odotukset. Sen mahdollistaminen tänä vuonna jo toukokuussa aukeavaksi oli oikea ratkaisu. Tosin alue jäi kapasiteetiltaan ajoittain liian pieneksi.

Viereen rakentunut seurojen ylläpitämä funzone-alue oli hyvä lisä, joka tarjosi pääosin ikärajattoman matalankynnyksen oleilualueen ja toi paikallisyhdistyksille näkyvyyttä. Tuomiokirkonkadun kisakatu kävelykatuna toimi hyvin turvallisena ja sujuvana linkkinä Hämeenkadun ja Areenan välillä. Visuaalisuutta ja tapahtumallisuutta voisi resurssien rajoissa sinne edelleen kuitenkin lisätä.

Erityisen hyvä oppi oli yhteinen kaupunkisomistuksen toteutus yritysten kanssa. Yli 200 yritystä tilasi liiketilansa somistukseen yhteistä Home of Hockey -materiaalia. Nämä jääkiekkoaiheiset visualisoinnit toivat hyvin tunnelmaa kaupungin ja yritysten ilmeeseen.

Iso kiitos kaikille tämän mahdollistaneille. Tehdään tämä isosti ja hyvällä yhteistyöllä ensi vuonnakin kaikesta opiksi ottaen! Mutta ensin nautitaan makeasta voitosta ja toivottavasti lämpöisestä tapahtumakesästä toisenlaisten tapahtumien parissa!

kirjoittaja on Tampereen kaupungin kilpailukykyjohtaja