Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Nappikisat ja uusiksi ensi keväänä – "Ylihanakasti hoettua muotitermiä yhteisöllisyys uskaltaa käyttää kuvaamaan sunnuntain ja maanantain hurmosta"

Tamperelainen tapahtumakesä sai jääkiekon MM-kisoista huikean startin. Nokia-areenaa ihasteltiin, järjestelyistä ei juuri moitteen sijaa löytynyt, kiekkokansa viihtyi ja kassakoneet kilisivät. Tampereella vietettiin reilut kaksi viikkoa kansainvälistä kiekkojuhlaa – vielä hyvässä hengessä ja ilman isoja ylilyöntejä. Tamperekin näyttäytyi paitsi perinteikkäänä kiekkokaupunkina myös osaavana kisaisäntänä.

Relevanttia keskustelua herättivät lähinnä vain tyhjät paikat peleissä, joiden olisi kaiken järjen mukaan pitänyt olla loppuun myytyjä ja varsinkin ulkomaiset kisavieraat yllättänyt hintataso.

Ensin mainitun syyt ja korjauskonstit löytyvät kyllä, mutta jälkimmäinen on hankalampi. Areenan ravintolapalvelut kokonaan ja yksinoikeudella tarjoavasta Noho Partnersista korostettiin, että markkinat määräävät hinnan. Tekemistä on toki myös alkoholin verotuksella Suomessa.

Ylihanakasti hoettua muotitermiä yhteisöllisyys uskaltaa käyttää kuvaamaan sunnuntain ja maanantain hurmosta.

Myös kisojen urheilullinen anti oli vahva. Nokia-areenalla pelattiin hyvää jääkiekkoa. Vaikka vahvemmat erottuivat, pelit olivat tasaisia. Olympiavuodelle tyypillistä rääppiäiskisojen tunnelmaa ei syntynyt. Ennakkosuosikkina MM-kultaa vienyt Suomi osoitti olevansa tällä hetkellä pienten marginaalien lajin suvereeni suurvalta.

Loppuratkaisu toi kymmenettuhannet keskustaan sunnuntai-iltana ja noin 30 000 Hakametsän parkkipaikalle maanantaina. Ylihanakasti hoettua muotitermiä yhteisöllisyys uskaltaa käyttää kuvaamaan sunnuntain ja maanantain hurmosta.

Tampereella riemua nosti myös IIHF:n vuosikokouksen perjantainen päätös siitä, että MM-pelit jatkuvat Nokia-areenalla myös ensi keväänä.

Tampereella tapahtumatarjontaa riittää, ettei aika ensi kevääseen käy pitkäksi. Toivottavasti avauksena toimineen kiekkojuhlan henki siirtyy tapahtumakesään tästä eteenpäin. Paljon vinkkejä keikoista, kulttuuritapahtumista ja ajanvietosta kesä-Tampereella löytyy tästä Tamperelaisen perinteisestä kesänumerosta, vaikka tämä palsta jääurheiluun keskittyikin

Hyvää kesänjatkoa!