Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Suomi Natoa kohti, toivottavasti ei sotaa kohti – "Venäjän uhitteluun täytyi vastata jollain tavoin"

Suomen liittyminen Natoon on askel tuntemattomaan. Nykyiseen tilanteeseen jouduttiin Putin ja hänen hovinsa Ukrainaan tekemän ”vapautusretken” takia. Suomen niin sanottu puolueettomuuspolitiikka haudattiin ja katseet suunnattiin kohti Natoa ja sen ydinasepelotetta.

On ikävää, että näin kävi, mutta Venäjän uhitteluun täytyi vastata jollain tavoin. Täytyy vain toivoa, että Venäjän kritisointi Suomen suuntaan Nato jäsenyyden hakemiseen liittyen on vain slaavilaista uhittelua vailla todellista halua esimerkiksi hyökätä sotilaallisesti Suomeen tämän monta kuukautta kestävän Natohakuprosessin aikana.

Venäjän uhitteluun täytyi vastata jollain tavoin.

Venäjä tulee sotilaallisen uhan lisäksi lisäämään kaikenlaista muuta häirintää Suomen suuntaan kuten esimerkiksi Suomen talouden vaikeuttamista eri keinoin, veden -ja sähkönjakeluun voi tulla katkoksia, ylimääräisiä pakolaismassoja Suomen rajoille , valetiedottamista, erilaisten ihmisryhmien kääntämistä toisiaan vastaan ja niin edelleen.

Suomen Nato-hakuprosessi on tehty tosi nopealla aikataululla ja siihen liittyvä tiedottaminen kansalaisten suuntaan on ollut vain tietynlaista, hyssyttelyä. Suomi on nyt tulevaisuudessa Venäjän maalitaulu kuten Ukrainakin on. Syytä on myös kertoa, että Suomesta tulee Natoon liittymisen kautta yksi osanen Naton ydinasepelotetta ja Naton tukikohtien perustaminen Suomeen on ydinaseineen on todennäköistä liittymisen myötä.

Ja vaikka maamme poliitikot tällä hetkellä sanovat, että Suomi voi muka pienenä Natomaan sanella omat ehtonsa Natolle, niin tähän uhoamiseen suhtautuisin vähintäänkin suurella varauksella ja pienellä sisäänpäin kääntyvällä hymyllä. Eiköhän me täällä Suomessa taivuta Naton toiveisiin samalla tavalla kuin ollaan taivuttu EU jäsenyydenkin kautta EU:n määräämiin erilaisiin välillä aika outoihinkin direktiivilakeihin.

No jotain piti tehdä Venäjän ja Putinin uhittelun takia. Toivotaan, että Ukraina pitää Venäjän sotavoimat kiireisinä seuraavat tulevat kuukaudet ja Venäjältä ei liikene sotilaallista toimintaa Suomen suuntaan, sillä yksin me ollaan silloin taistelemassa Venäjää vastaan kuten Ukrainakin nyt on. Ukrainan suurena plussana Suomeen verrattuna on suurempi väkiluku 40 miljoonaa ja sitä kautta suurempi armeija lukumääräisesti.

Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian lupaukset tyyliin, että kaveria ei jätetä sotatilanteessa, on syytä todellisuudessa kuitata vain lämpöisinä puheina. Nato ei sekaannu Suomen puolustamiseen sotilaallisesti niin kauan kuin Suomen hakemusta ei ole loppuun hyväksytty. Ei Nato tai muutkaan Euroopan Union maat auta tällä hetkellä Ukrainaa suoraan sotajoukkoja lähettämällä, koska pelätään Venäjän ydinasepelotetta ja sodan laajenemista kolmanneksi maailmansodaksi.