Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Kotihoito on syvässä kriisissä Tampereella – "Henkilöstö on ollut liian pitkään liian kovilla"

Kotihoidon tilanne on heikentynyt merkittävästi Tampereella. Tampereen kaupungin valtuustossa 16. toukokuuta apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) toi esille, että Tampereen kotihoidossa on 90 täyttämätöntä vakanssia.

Tilanne on erittäin vakava. Henkilöstö on ollut liian pitkään liian kovilla. Tämänhetkinen kriisi valitettavasti hyvin todennäköisesti syvenee entisestään hoitajien työmäärän ja eettisen taakan lisääntyessä ja tilanteen pitkittyessä.

Nopeina keinoina voi olla lisäsatsaus omaishoidon tukeen omaishoitajien määrän lisäämiseksi. Meidän tulee kehittää yhdessä työelämän kanssa toimintamalleja työaikajoustojen aikaan saamiseksi. Tampereen kaupunki on myös työnantaja monelle ja se voi itse luoda erityisiä joustoja omille työntekijöilleen, jotta he voivat halutessaan olla paikkaamassa tuen tarvetta, johon kotihoito ei kykene vastaamaan.

Meidän tulee saada vahva satsaus kotihoidon työhyvinvoinnin lisäämiseksi. Työnohjausta tulee olla saatavilla ja työntekijöitä tulee kuulla, millä keinoin heidän työhyvinvointiaan voidaan tukea. Edellä mainittujen lisäksi meidän tulee kohdistaa erityisiä toimia nopean työvaltaisen koulutuksen kehittämiseksi ja sitä kautta lisähenkilöstön saamiseksi kotihoitoon.

kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu (kd.) Tampereelta