Kolumni Huipulle pääsemisen ja pysymisen vaikeus – "Suurseura. Mestarisuosikki. Diesel jyrää. Konemainen suorittaja."

Maaliskuun 1. päivä pelasimme historiamme ensimmäisen jääkiekon Mestarien Liigan CHL:n finaaliottelun ruotsalaista Rögle BK:ta vastaan. Tuona pitkää kevättä lupailevana iltana Tappara joutui yhteen historiansa kovimpaan pelilliseen testiin, ja huikean kamppailun jälkeen CHL-kausi päättyi hopean sävyisiin tunnelmiin. Mielialat eivät kuitenkaan olleet finaalitappiolle tyypillisen mustat – sen sijaan aistittavissa oli vahva “meistä on vaikka mihin” -henki.

Huhtikuun 28. päivä Nokia Arenalla varmistui Tapparan kautta aikain 18. Suomen mestaruus ja 2000-luvun kahdeksas mitali kovassa ottelusarjassa Turun Palloseuraa vastaan. Tämä tarkoitti Tapparan kautta aikain ensimmäistä kahden mitalin kautta, kulta ja hopea – suoritus, jonka uusiminen ja päihittäminen on intohimoinen haaste.

Suurseura. Mestarisuosikki. Diesel jyrää. Konemainen suorittaja.

Tämänkaltaisia toripuheita me kaikki olemme saaneet kuulla viime vuosien aikana sinioranssista seurastamme. Kilpaurheilussa etsitään aina voittajaa. Yleisö janoaa sitä hetkeä, kun keisari kuvainnollisesti kääntää peukaloaan. Tapparan tavoite on aina korkealla, ja sitä tavoitetta haastetaan 60 kertaa runkosarjankin aikana. Tahtoa ja kyvykkyyttä testataan.

Kuluneen kauden yleisömäärät ja tamperelaisten seurojen kiinnostavuus vieraspeleissä sekä maksupalvelukanavilla ovat hienoa tulkittavaa. Tamperelainen kiekko elää ja voi hyvin. Tapparan kirves on terävä ja Ilveksen kynnet ovat valmiina tarttumaan siihen kauneimpaan.

Olemme Euroopan ainoa (!) kaupunki, joka pystyy tarjoamaan kaksi joukkuetta kovimmat seurajoukkueet yli maanrajojen yhdistävään sarjaan. Yhdessä pystymme auttamaan yleisöä innostumaan CHL:n monista mahdollisuuksista.

Voitot ja tappiot koetaan yhdessä. Pystymme auttamaan ihmisiä rakastumaan elämyksiin ja jääkiekkoon. Saamaan sellaiset ihmiset saapumaan Nokia Arenalle, jotka eivät ole käyneet ottelussa koskaan tai kolmeen vuoteen. Tai ihmiset, jotka ovat käyvät kerran tai kolme kertaa kaudessa, löytävät syyn ja halun tulla vielä pariin muuhunkin otteluun – yhdessä hänelle tärkeiden kanssa.

Joukko ihmisiä oivaltaa, että kausikortti on se paras tapa nauttia elämyksellisestä tapahtumasta kaupunkimme ytimessä – ja varmistaa paikka myös kevään ratkaisuotteluissa. Suuri joukko yrityksiä on myös jo oivaltanut, että Nokia Arenan ekosysteemiä elämyksellisimpiä puitteita on edustamiseen hankala – jos mahdoton – löytää. Vahva yhteisö on menestymisen edellytys.

Mikään ei ole niin vaikeaa kuin päästä huipulle – paitsi siellä pysyminen.

kirjoittaja on Tapparan markkinointijohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut