Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Jääkiekko näkyy ja kuuluu Tampereella – "Näissä kisoissa Tampere voittaa"

Tampereen kaupunkikuva tulee vilkastumaan entisestään lähiviikkoina. Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut alkavat ja katsojia saapuu kaupunkiin ympäri maailmaa. Kisakaupunkina toimiminen on erinomainen asia Tampereelle ja tamperelaisille.

On varmaa, että nyt Tampere tunnetaan aikaisempaa paremmin ja laajemmin. Kiekkokansa tulee jättämään myös merkittävästi rahaa paikalliseen talouteen, hotelli- ja ravintolapalveluilla tulee olemaan kysyntää. Uusi Nokia-areena tarjoaa hyvät ja nykyaikaiset puitteet kisoille. Tampereella on nyt mahdollisuus näyttää parhaita puoliaan ja tehdä hyvä vaikutus kaupungissamme vieraileviin.

Toki varmasti joku löytää jotakin negatiivista sanottavaakin. Ainakin kaupungin keskustassa tulee ihmisiä ja ääntä riittämään, mitä kaikki eivät arvosta. Hyvät puolet ovat kuitenkin valtavasti huonoja puolia suuremmat.

Näissä kisoissa Tampere voittaa.

Itse en ole erityisen aktiivinen jääkiekon seuraajaa. Innostus alkaa kuitenkin tarttumaan myös minuun. Molemmat tamperelaisjoukkueet pääsivät mitaleille Liigassa.

Nyt Nokia-areenalla pelaa Suomen maajoukkue, joka voitti ensimmäistä kertaa olympiakultaa tänä keväänä ja maailmanmestaruuden vuonna 2019. Odotukset ovat korkealla kotikisoissa.

Suomen maajoukkueen valmentaja Jukka Jalonen on näyttänyt johtajuutta hienolla tavalla. Hänen tavassaan valmentaa korostuvat yhteistyön, luottamuksen ja toisten arvostamisen merkitys. Jalonen itse on korostanut yhteistyön voimaa. Hänen johtamistavassaan jokaisen on hyvä olla, mikä luo yhteishenkeä. Nämä kaikki ovat asioita, jotka sopisivat suomalaiseen yhteiskuntaan ja johtamiseen laajemminkin. Yhteistyö, luottamus ja arvostus voisivat ratkaista monenlaisia ongelmia.

Tänä keväänä huomaan miettiväni olisiko meillä suomalaisilla laajemminkin opittavaa jääkiekosta. Joukkueurheilussa, lajista riippumatta, on kyse kuitenkin ihmisten välisestä työstä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

Toivon Suomen maajoukkueelle mitä parhainta menestystä kotikisoissa kotikaupungissani Tampereella. Kävi kisoissa lopulta, miten tahansa, niin yksi asia on kuitenkin selvä. Näissä kisoissa Tampere voittaa.

kirjoittaja on tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja aluevaltuutettu (vas.)