Lukijalta | Sisäilma-asiantuntijat uhka Mummukopalle

De Gamlas Hem eli Mummukoppa, vuonna 1905 valmistunut hieno jugendrakennus – jota paremmin säilynyttä ei kuulemma löydy koko Pirkanmaalta – on kuulemma remontin tarpeessa.

Vanhat rakennukset ovat yleensä toimineet erinomaisesti alkuperäisellä painovoimaisella ilmanvaihdolla. Sisäilmaongelmia on syntynyt vasta myöhemmin remonttien yhteydessä, kun perinnerakentamiseen perehtymättömät ovat päässeet paikalle huseeraamaan. Yleinen ongelma on väärä tiivistäminen. Toinen, yhä useammin massiivisia vahinkoja aiheuttanut muutos on vanhaan rakennukseen pykätty koneellinen ilmastointi.

Yksi monista ja samalla yksi kalleimmista ilmastointivahingoista on Nekalan koulun pilaaminen. Koneellinen ilmastointi aiheutti valtavan sisäilmaongelman ja veronmaksajille vielä suuremman laskun. Tiedossa ei ole myöskään, milloin sisäilmaongelmat saadaan korjattua ja saadaanko koskaan.

Vanhojen rakennusten korjaaminen uudelleen kuntoon ei ole yhtä helppoa kuin 1970-luvun ”hyvän rakentamisen ohjeiden” mukaan rakennettujen räystäättömien tasakattojen remontoiminen asumiskuntoon. Niissä ei myöskään ollut sellaisia arkkitehtonisia arvoja, joita remontoimalla olisi pystynyt pilaamaan.

Hurmaava Mummukoppa on historiallisesti ja arkkitehtonisesti aivan liian arvokas rakennus pilattavaksi. Pelastakaa edes Mummukoppa asiantuntijoilta!

Muistakaa Nekalan koulua!

Tampere

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut