Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Lisää pienviljelyä pihapiireihin – "Perunat, pavut ja herneet helppoja ovat"

Kavalan, petollisen Venäjän käynnistämän ja julmasti jatkaman Ukrainan hirmuisen tappamis-tuhoamisen vuoksi Suomessakin elämä ja eväiden hankinta pysyvästi hankaloituu, kallistuu.

Tulevana suvena kaikki kynnelle ja pellolle kykenevät lähtekööt viljelytalkoisiin! Perunat, pavut ja herneet helppoja ovat. Nauriit ja lantutkin talvella maistuvat.

Perunat, pavut ja herneet helppoja ovat.

Pakolaisten kotiinpaluu voi monin syin pitkään viivästyä. Tarjottakoon heillekin viljelymahdollisuuksia! Saattaapi joukossaan monia alan mestareitakin olla.

Kunnat, kaupungit, taloyhtiöt osoittakoot pihapiireissään soveliaita aareja myös suomalaisten kasvimaiksi! Perunapeltoa ei edes kyntää, eikä muokata tarvitse. Lapiolla tai kuokalla pihanurmikkoon pieniä aukkoja, perunat pohjalle ja mullat päälle.

Kangasalan Mäntyveräjällä taloyhtiön ravinteikkaassa nurmirinteessä viiis Nicola-perunaa tuottivat ennätyssadon: syksyn saapuessa jokainen emomukula oli kasvattanut 17–22 monenkokoista, todella makoisaa potaattia!

kiiommikko