Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Hyvältä näyttää... eikös vaan – "Visuaaliset suunnittelijat ovat harvoin tähtiä, mutta alallaan Thurfjell on sellainen"

Kädessäsi oleva paperinen Tamperelainen on muuttunut viikossa enemmän kuin kertaakaan kymmenen vuoden aikana sen jälkeen, kun lehti palasi syksyllä 2012 tabloid-kokoon.

Uskallan väittää, että hyvältä näyttää.

Mediatalo Keskisuomalaisen ulkoasu-uudistuksen on suunnitellut Tanskassa työskentelevä ruotsalainen uutismediaan erikoistunut visuaalinen suunnittelija Anna Thurfjell.

Visuaaliset suunnittelijat ovat harvoin tähtiä, mutta alallaan Thurfjell on sellainen.

Visuaaliset suunnittelijat ovat harvoin tähtiä, mutta alallaan Thurfjell on sellainen: moneen kertaan palkittu ja kansainvälisesti arvostettu Pohjoismaisen ulkoasu-suunnittelun johtotähti. Jos Thurfjell olisi jalkapalloilija, hänessä yhdistyisi Christian Eriksenin pelikäsitys, Victor Lindelöfin luotettavuus ja Erling Braut Hålandin osumatarkkuus. Työmaana ovat olleet aiemmin muun muassa Svenska Dagbladet, Politiken, Jyllands Posten ja Aftenposten.

Mediatalo Keskisuomalaisen lehtien uudistuksen päätehtävä oli jakaa tarinoita nopeammin ja paremmin, tiivistää Thurfjell. Uuden lehtidesignin tavoitteena entistä parempi luettavuus ja selkeys. Fontit on valittu käsin niin, että ne toimivat suomen kielen sanarytmityksessä.

Samalla Thurfjell on uudistanut myös Tamperelaisen nimiön. Siinäkin näkyy koko uudistuksen henki: pohjoismaisuus, modernius ja selkeys.

Nyt uudistuu paperilehti, mutta jo lähiviikkoina uusi ilme valtaa myös tamperelainen.fi:n. Siinä vaiheessa uudistus tuskin näyttää näin suurelta, sillä esimerkiksi fontit, värimaailma ja juttujen rakenteet ovat samoja paperilla ja ruudulla. Digitaalisella puolella mobiililukeminen on keskiössä.

Lehtiuudistus on Euroopan suurimpia. Samalla Thurfjell on modernisoinut noin 80 Mediatalo Keskisuomalaisen lehteä.

Tätä ei kannata pelästyä. Sisältö on tuttuun tapaan tinkimättömän paikallista; tarjoamme paikallisen uutiskattauksen, autamme lukijan pysymään kärryillä kahvituntikeskustelujen puheenaiheissa ja ymmärtämään ajankohtaisia tamperelaisia ilmiöitä. Myös lehden rakenne on tuttu ja turvallinen. Kaikki löytyy lähes totutulta paikaltaan.

Uudistus on suuri, joten silmälle kannattaa myös antaa aikaa tottua. Mikäli lopputulos ei siltikään näytä hyvältä, palautetta saa antaa alla olevaan osoitteeseen.