Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Täysin tuomittava hyökkäys – "Toveriseura pitää tulevien turvallisuusratkaisujemme vähimmäistasona Yhdysvaltain kanssa solmittavaa sopimusta..."

Suomi tuomitsi torstaina 24. helmikuuta jyrkästi Venäjän Ukrainassa aloittamat sotilaalliset toimet. Venäjän toimet kohdistuvat Ukrainaan, mutta ovat hyökkäys myös koko Euroopan turvallisuusjärjestystä ja eurooppalaisia vastaan.

Suomi on tukenut vankasti Ukrainan itsenäisyyttä, suvereniteettia, itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta.

Tasavallan presidentti on todennut, että tässä tilanteessa on kuitenkin erityisen tärkeää pohtia asiaa maltilla ja arvioida jo tapahtuneiden ja mahdollisesti tulevien muutosten vaikutusta turvallisuuteemme huolella – ei viivytellen, mutta huolella.

Tampereen SosialidemokraattisenToveriseuran on helppoa ja luonnollista yhtyä yllä oleviin virallisiin lausumiin.

Toveriseura pitää tulevien turvallisuusratkaisujemme vähimmäistasona Yhdysvaltain kanssa solmittavaa sopimusta, jolla Suomesta tulee Yhdysvaltain ”merkittävä Natoon kuulumaton liittolainen” (major non-Nato ally, MNNA-status).

Suomen on helppoa ja joustavaa kehittää MNNA-statusta eteenpäin sillä tavoin, kun Euroopan tuleva turvallisuusjärjestys edellyttää aina täysjäsenyyteen asti. Pää kylmänä, sydän lämpimänä ja huolellisesti harkiten

Esa Kanerva

puheenjohtaja

Tampereen Sosialidemokraattisen Toveriseuran johtokunta