Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kodiksi kiekolle – "Kiekon koti -teemalle on Tampereella vastaansanomaton perustelu. Kate löytyy sekä jääkiekon historiasta että nykypäivästä"

Jääkiekon MM-kisojen alkamiseen on aikaa tänään tasan kuukausi. Pelit alkavat perjantaina 13. toukokuuta ja samana iltana kello 20.20 Suomi kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Nokia-areenassa Norjan.

MM-kisat ovat Tampereella pitkä projekti. Edellisen kerran Tampere oli kisojen pääjärjestäjä vuonna 1965 upouudessa Hakametsässä. Sen jälkeen Tampere on ollut kakkosketjun kisajärjestäjä Helsingin ja Turun takana vuosina 1974, 1982, 1991, 1997 ja 2003.

Vielä vajaat 15 vuotta sitten eläteltiin toiveita siitä, että Tampereen uudessa Keskusareenassa pelataan MM-pelejä Suomen ja Ruotsin jaetuissa kisoissa 2012 ja 2013. Suunnitelma kaatui siihen, että areena saatiin auki vasta joulukuussa 2021.

Nyt ollaan menossa kohti huikean kiekkovuoden huipentumaa Tampereella. Suomi voitti Pekingissä kiekkohistorian ensimmäisen olympiakullan ja Tampereella pelataan kaikkien aikojen kiekkokevättä, joka saattaa huipentua Tapparan ja Ilveksen finaalisarjaan uudessa areenassa. Historiallisen kevään kruunaisi se, että Suomi ottaisi MM-kultaa kotikisoissa Tampereella.

Kuten tämän lehden uutisjutusta käy ilmi, Tampereella tehdään nyt monella tasolla työtä sen eteen, että MM-kisoista tulee koko Tampereen juhla.

Tämä tarkoittaa sitä, että kisat ovat kaikkien juhla ja kisahuuma jättävät euroja myös keskustayrittäjien kassaan. Tampereen peleihin on myyty jopa 350 000 lippua. Tampereella on nyt mahdollisuus hyötyä kisahuumasta sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä ja kirkastaa samalla kaupungin imagoa. Sama pätee keskustayrittäjiin, jotka voivat tehdä palvelujaan tunnetuksi läheltä ja myös kauempaa tulevilla kisavieraille. Kisareissu voi kertoa monelle sen, että Tampere on vierailun arvoinen kaupunki myös muulloinkin kuin MM-kisojen aikaan.

Kiekon koti -teemalle on Tampereella vastaansanomaton perustelu. Kate löytyy sekä jääkiekon historiasta että nykypäivästä. Perinteet ovat tärkeitä, mutta tulevaisuus on tärkeämpää. Onnistuneet MM-kisat vain vahvistavat sitä, että myös jääkiekon tulevaisuus on Tampereella.