Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pääkirjoitus Katse arkeen on myös katse kauas – " Lehti on ikkuna arkeen ja myös arjen kannattelija. Arjen sujuminen luo ihmisten perusturvan monella eri tasolla"

Nyt käynnissä oleva Kaupunkilehti on ikkunasi arkeen -kampanja 4.–10. huhtikuuta nostaa esiin kaupunkilehtiä ja kannustaa tutustumaan kaupunkilehtien kautta arkeen eri puolilla Suomea.

Kymmenet kaupunkilehdet ympäri Suomen tarjoavat maksuttoman katsauksen oman alueensa uutisiin, puheenaiheisiin, ihmisiin ja ilmiöihin.

19. syyskuuta vuonna 1957 ensimmäisen numeronsa julkaissut Tamperelainen on Suomen vanhin kaupunkilehti. Kampanjan viesti on meille tärkeä.

Arki on aina paikallista. Tamperelaisen tehtävä kaupunkilehtenä on paikallisella uutiskattauksella auttaa lukijan pysymään kärryillä kahvituntikeskustelujen puheenaiheissa ja ymmärtämään ajankohtaisia tamperelaisia ilmiöitä.

Silti arjen kautta ihmiset kiinnittyvät myös suomalaiseen yhteiskuntaa ja osaksi globaalia yhteisöä. Kaupunkilehti ei saa taipua sisäsiittoiseksi, vaan kutsua lukijat mukaan osaksi paikallista arkea ja yhteisöä. Kasvavilla kaupunkiseuduilla iso osa asukkaista tulokkaita. Osa heistä tarvitsee tukea kotoutumiseen, osalla kiinnittyminen yhteisöön helpottaa arkeen kiinnipääsemistä. Kaikki voivat olla tamperelaisia.

Tätä kautta kaupunkilehti on ilmestymispaikkakunnallaan merkittävä osa demokratiaa. Kaupunkilehti on lukijoilleen maksuton, kotiin kannettu tai noutopisteistä noudettava uutismedia.

Uutismedian liiton jäsenkaupunkilehdet ovat Julkisen sanan neuvoston jäseniä. Jokainen niissä työskentelevä toimittaja on sitoutunut journalistin eettisiin ohjeisiin. Tamperelaisenkin paikallisen uutistoiminnan lähtökohtina ovat monipuolisuus, moniarvoisuus, luotettavuus, riippumattomuus ja vastuullisuus.

Kaupunkilehti on yhteiskunnan tukipylväs. Lehti on ikkuna arkeen ja myös arjen kannattelija. Arjen sujuminen luo ihmisten perusturvan monella eri tasolla. Luottamus yhteiskuntaan ja sen demokraattiseen perustaan on keskeinen pohja paljon puhutulle resilienssille eli kriisinkestävyydelle, selviytymiskyvylle ja sitkeydelle.