Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Akut ja elämykset sopivat Sorille – "Jutun julkaisemisen jälkeen vilkasta keskustelua siitä, kumpi pitäisi lanata tasaiseksi: Nokia-areena vai Akku-Ekspertin talo"

Tamperelainen kirjoitti viime viikolla Kalevantien ja Sorinkadun kulmassa sijaitsevasta Akku-Ekspertin talosta. Perinteinen akkukauppa sijaitsee vanhassa yksikerroksisessa puutalossa aivan Nokia-areenan kupeessa. Pirkanmaan Akkupalvelu Oy on toiminut Sorinkadun puutalossa vuodesta 1965.

Mikäli ei tiedä, mitä tarkoittaa termi kerroksellinen kaupunkikuva, kannattaa käydä paikan päällä vilkaisemassa vierekkäin kasvaneita 2000-luvun tähtiarkkitehdin areenaa ja futuristisia asuintorneja vinoine linjoineen ja vuosikymmeniä vanhempaa puutaloa, jossa vinoa on ovi.

Kerroksellisuus herättää intohimoja. Tamperelaisen Facebook-seinällä käytiin jutun julkaisemisen jälkeen vilkasta keskustelua siitä, kumpi pitäisi lanata tasaiseksi: Nokia-areena vai Akku-Ekspertin talo. Kannattajansa oli kummallakin.

Akkukaupan lisäksi liikkeessä on tällä hetkellä myös rengaskauppa ja autohuolto. Kaikki liiketoiminta-alat ovat keskustakaupunginosissa vähintäänkin harvinaisia, vaikka vielä muutamia vuosikymmeniä sitten Sorin, Ratinan ja D-kulman kulmille Viinikanojan pohjoisrannalle levittäytyi laaja autopajojen ja tarvikemyymälöiden alue. Facebookissa ehdotettiin, että Akku-Ekspertin talon voisi aktiivikäytön jälkeen muuttaa polttomoottoriautojen huoltomuseoksi.

Akku-Ekspertillä saamaansa poikkeuksellista asiakaspalvelua muisteli Facebookissa moni selvästi eri ikäryhmään kuuluva keskustelija. Moni on tehnyt kauppaa useina vuosikymmeninä ja yhden nuoremman sukupolven keskustelijan hääreissunkin rivakka akunvaihto oli ehtinyt pelastaa.

Jomman kumman jyräämisestä kovaan ääneen kannattaa muistaa, että hyvän palveluliiketoiminnan paikkaa ei kaupungissa kannata lähtökohtaisesti kyseenalaistaa. Tämä pätee Nokia-areenan elämystalouteen ja Akku-Ekspertin akkukauppaan. Kummallekin on tarve.