Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vieraskynä Auttamisen monet keinot – "Meillä on annettavana osaamista ja materiaalia, suomalaista työtä"

Venäjän hyökkäys Ukrainaan herätti meidät suomalaiset uuteen todellisuuteen.

Edullinen energia Venäjältä voi loppua yllättäen.

Veikkaisin, että hana menee kiinni Suomessa kun on se kylmin hetki eli tammi-helmikuussa. Öljy, kaasu ja sähkö.

Tähän käy lääkkeeksi omavaraisuuden ylläpito; nyt ei auta haikailla venäläisen puuhakkeen perään, vaan on käytettävä kotimaista turvetta ja turvattava sen saanti jatkossakin. Tampereellakin. Omalla päätöksellä. Kaukolämpötalossa tulee muutoin vilu monelle. Tosi monelle. Autetaan tässä itseämme.

Edellinen pakolaisaalto toi paljon nuoria miehiä Suomeen. Kaikille ei puuro maistunut, mutta bussilasteittain heitä ajatettiin terveydenhuollon piiriin saamaan rokotuksia. Nettiyhteydet olivat toimivia ja kun lähes kaikille oli älypuhelin plakkarissa, pääsi heti kertomaan kotiväelle ja kavereille sodan keskelle, että perillä ollaan.

Haluamme auttaa Ukrainaa Ukrainassa, lähialueilla ja tänne saapuneita naisia ja lapsia, joita tulijoista näyttää olevan valtaosa.

Meillä on annettavana osaamista ja materiaalia, suomalaista työtä.

Pitäisin välttämättömänä, että otamme heidät heti osaksi terveydenhuoltojärjestelmäämme, annamme Covid-19 rokotukset pikaisesti, samoin muut puuttuvat rokotukset ja tarvittavan lääkinnällisen muun avun. Kun sota loppuu, oletan että ukrainalaiset haluavat palata kotimaahansa.

Samoin voimme sitoutua Ukrainan uudelleen- ja jälleenrakennustyöhön. Meillä on annettavana osaamista ja materiaalia, suomalaista työtä.

Hyökkääjä on tuomittava korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Venäjän valtion ulkomaille jäädytetyt varat on hyvä alkupääoma.

Suomi maksoi sotakorvauksia hyökkääjälle, toivottavasti Ukrainaa ei kuriteta Venäjän aloittaman sodan takia yhtään enempää.

Slava Ukraini.

kirjoittaja on Tamperelaisen vieraskynäilijä