Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Valitsemalla vaikutat – "Kaupungin elinvoimaisuus syntyy kaikenkokoisista menestyvistä yrityksistä"

Tampereella toimii yhteensä 11 yrittäjäjärjestön paikallisyhdistystä.

Historian saatossa yhdistyksiä on sulautunut yhteen, eikä paikallisuus tunnu aina globaalissa maailmassa tärkeältä.

Osittain siksi yhdistykset ovat tiivistäneet yhteistyötään Tampereen yrittäjien nimen alle.

Päätehtävämme on kuitenkin selkeyttää yhteydenpitoa kaupungin päättäjien ja virkamiesten suuntaan – näin saamme keskitetysti välitettyä viestiä jäsenistöllemme ja jäsenistöltämme.

Järjestötasolla edustamme noin 3 000 tamperelaista pientä ja keskisuurta yritystä. Samalla tietysti ajamme kaikkien tamperelaisten pk-yritysten asiaa – verkostoidumme, tiedotamme, annamme lausuntoja, laadimme kannanottoja, osallistumme erilaisiin kaupungin kokoamiin työryhmiin sekä tapaamme poliitikkoja ja virkamiehiä. Ja yhdistämme tamperelaisia yrittäjiä.

Maailman myrskyt myllertävät myös tamperelaisten yrittäjien toimeentuloa. Viime vuodet ovat panneet polvilleen majoitus- ja ravintola-alan, ja Venäjän vastaiset pakotteet ovat pitkään jo vaikuttaneet yrityksiin ja tiukentuessaan kurittavat myös tamperelaisia yrittäjiä entisestään.

Pienistä ja keskisuurista puroista syntyy suuri virta.

Poikkeuksellisissa olosuhteissa on aina myös voittajia ja niitä, joiden toiminta jatkuu täysin ennallaan. Se on monimuotoisen yrittäjyyden ja elinvoimaisen kaupungin voimavara.

Pari viime vuosikymmentä työpaikat ovat syntyneet pääasiassa pk-yrityksiin – paikallisesti, vaikka globaalisti toimien. Kaupungin elinvoimaisuus syntyy kaikenkokoisista menestyvistä yrityksistä. Tampereella pk-yritykset työllistävät kolmisenkymmentä tuhatta henkeä yksinyrittäjät mukaan lukien ja tuottavat kunnalle verotuloja, joilla julkiset palvelut rahoitetaan. Pienistä ja keskisuurista puroista syntyy suuri virta. Siellä on naapurisi, ystäväsi ja perheenjäsenesi työpaikka ja elanto.

Niin kuluttajina kuin kunnan virkamiehinäkin voimme yhtä lailla tehdä valintoja: valita läheltä ja turvata näin palvelujen saanti ja kaupungin elinvoimaisuus. Valinnoilla on väliä sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti.

kirjoittaja on Tampereen yrittäjien puheenjohtaja