Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kolumni Pakolaispolitiikassa tarvitaan segregaatiota –"Ollessani viime syksynä Ukrainan Harkovassa, oli vaikea kuvitella, että ympärilläni olevat rakennukset olisivat pommitettuina tulevana talvena"

Ollessani viime syksynä Ukrainan Harkovassa, oli vaikea kuvitella, että ympärilläni olevat rakennukset olisivat pommitettuina tulevana talvena. Nyt harkovalaisperheet ovat löytäneet tiensä Tampereelle. Rekisteröityvien ukrainalaisten maahantulo ja työllistyminen on syytä hoitaa sujuvasti yksityistä sektoria hyödyntäen - ei turvapaikanhakijoille tarkoitetuissa vastaanottokeskuksissa.

Sen sijaan kontrolloimattomassa maahantulossa on riskinsä, joita ehkäistään terveellä segregaatiolla. On syytä profiloida erityisesti ne tulijat, joiden kotimaista Suomeen tullessa vaaditaan viisumia tai joilla ei muuten ole osoittaa henkilöllisyystodistusta. Ukrainasta tulevien osalta mahdolliset turvallisuusriskit on poimittavissa hyvässä yhteistyössä maan viranomaisten kanssa.

Venäjän Vladimir Putin on viitannut Ukrainan sotaa vastustavien venäläisten poissylkäisyyn. Samaa kieltä käytti Venäjän liittolaisen Kuuban Fidel Castro, joka 1980-luvulla kehuskeli huuhdelleensa Kuuban vessat kohti Yhdysvaltoja päästäessään kansalaisia pakenemaan kommunismia.

Niin kutsutussa Marielin venepaossa kohti Floridaa vuonna 1980 presidentti Jimmy Carter lupasi idealismissaan kaikille vapaan pääsyn Kuubasta Yhdysvaltoihin. Tällöin Castro tyhjensi salaa Kuuban vankilat ja mielisairaalat istuttaen väkisin murhaajat, alkoholistit ja huumeaddiktit samaan veneeseen vapautta USA:sta etsivien perheiden kanssa. Miamin kaduille syntyi kaaos.

Sama taktiikka lienee Moskovan erikoisoperaatioiden työkalupakissa myös Suomen ja Venäjän rajalla tarkoituksena aktivoida Leninin sanoin ”hyödyllisiä idiootteja”. Kohteena tällaisessa hybridioperaatiossa olisivat vastakkainasettelun luomiseksi kaikki venäläiset roistoiksi leimaavat, tulijoiden yhdenvertaisuutta korostavat rasisminvastustajat, sekä kotiyleisö Venäjällä, jolle voitaisiin kertoa venäläisten huonosta kohtelusta.

Perheet on asetettava etusijalle. Tehokkaalla maahantuloprosessilla ehkäistään turvallisuusriskejä myös Tampereella.

kirjoittaja on Tampereen kaupunginvaltuuston 1. vapapuheenjohtaja ja elinvoimasta ja kilpailukyvystä vastaava apulaispormestari vuodesta 2023 alkaen

Ollessani viime syksynä Ukrainan Harkovassa, oli vaikea kuvitella, että ympärilläni olevat rakennukset olisivat pommitettuina tulevana talvena.