Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Tampere on nyt skeittauspääkaupunki – "Kaupunki on kunnostautunut jo olemassa olevien harrastuspaikkojen purkamisessa"

Kun hiihtoloman aikaan koululaisilla ja aikuisilla olisi hetki aikaa harrastaa, minua ihmetyttää päätös sulkea kaupungin ainoa street-rullalautailuun tarkoitettu sisäharrastustila.

Kuivaamon sulkeminen harrastukselta liittyy Hiedanrannan ratikkareitin rakentamiseen, jonka liikennöinti kuitenkin alkaa vasta loppuvuonna 2024. Ihmetystä herättää myös pelisilmän puute kaupungin päättäjiltä, sillä koronavuosien jälkeen on ensimmäinen hiihtoloma, jolloin harrastetilat voisivat olla auki ilman rajoituksia.

Kuivaamo, kuten koko Kenneli DIY:n harrastustila, on ollut matalien käyntimaksujensa ansiosta myös saavutettavissa vähävaraisilla lapsilla ja nuorilla. Kesken harrastuskauden tilan sulkeminen jättää suuren joukon lapsia, nuoria, aikuisia sekä olympiatason rullalautailijoita vailla harrastustilaa ennen ulkokauden alkua, joka koittaa yleensä huhti-toukokuun tienoolla. Kaikki muutaman kuukauden takia.

Myös huoli Kenneli DIY:n kohtalosta tulevaisuudessa ratikkaliikenteen alkaessa mietityttää. Kyse on kuitenkin Suomen mittakaavassa merkittävästä harrastusfasiliteetista.

Tampereen kaupungilta on saatu vuosien varrella useita lupauksia harrastustilojen ja -paikkojen saamiseksi muun muassa skeittiparkkisuunnitelma jo vuonna 2008. Valitettavan usein lupaukset ovat jääneet täyttämättä.

Sen sijaan kaupunki on kunnostautunut jo olemassa olevien harrastuspaikkojen purkamisessa, viimeisimpänä esimerkkinä Kalevan Vapaa-ajanmaan skeittipaikka, joka kuitenkin on edelleen listattuna kaupungin sivuilla rullalautailupaikaksi.

Myös monet muut kaupungin sivuilla listatut rullalautailupaikat ovat joko hävinneet, häviämässä, tai muuten ala-arvoisessa kunnossa, kuten Tesoman ja Vehmaisen paikat.

Rullalautailu helposti lähestyttävänä liikuntamuotona palvelee erinomaisesti nuoria, jotka eivät välttämättä ole löytäneet joukkuelajeja itselleen sopivaksi. Myös aloituskustannus on edullinen verrattuna moniin muihin liikuntalajeihin.

Kuivaamolla on esimerkiksi järjestetty maksuttomia tutustumiskertoja Tampereen seudun koululaisille. Mielestäni Tampereen kokoinen kulttuurisesti rikas kaupunki kaipaa juuri tällaisia liikunta- ja kulttuuritiloja.

Eetu Rintamäki

Tampere