Lukijalta | Mikä minusta isona tulee? – "15-vuotiaan taitoluistelijan kokema tyly kohtelu epäonnistumisen hetkellä havahdutti maailmaa"

Tuo kysymys on painanut joskus jokaista nuorena ja monia se vaivaa tälläkin hetkellä, ikään katsomatta. Matit ja Maijat ovat vastanneet haluavansa poliisiksi, kassaneideiksi ja niin edelleen.

Elämä opettaa miten on käynyt, vanhempien iloksi tai murheeksi, on tullut äititeresoja ja hitlereitä. Onnellinen on se, joka on saanut lapsena kannustavan kasvauksen.

15-vuotiaan taitoluistelijan kokema tyly kohtelu epäonnistumisen hetkellä havahdutti maailmaa. Täydellisyyden tavoittelu, asiassa kuin asiassa, on tervettä, mutta ei Niskasia synny hetkessä.

Entä sitten – täydellinen ihminen – mitä se on? Se on pitkän ponnistelun tulos, valmentajan johdolla, joka itse tietää, miten se saavutetaan. Jokainen, joka pyrkii, kirjautuu, sitoutuu koulutukseen, pätevään valmennukseen, voi oikeasti joskus tuulettaa – ja sanoa, ole sinäkin sellainen kuin minä olen. Jääkiekkoilijamme antoivat yhden esimerkin.

Tuomo Isokangas

Nokia

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut