Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Tampere aikoo vakuuttaa lentopäättäjät – "Jos tähän asti turisti on tullut Suomeen lähinnä Helsinkiin tai Lappiin, Tampere haluaa osoittaa, että niiden välissäkin on jotain, minkä takia kannattaa matkustaa"

Tampereella on nyt niin sanotusti tuhannen taalan paikka. Noin 550 keskeistä lentoalan päättäjää on parhaillaan Tampereella.

Tänään alkanut Connect-tapahtuma on ensisijaisesti verkostoitumis- ja neuvottelutapahtuma. Lentoyhtiöt ja lentoasemat tapaavat toisiaan pikadeiteillä ja toivovat pääsevänsä asioissa yhteisymmärrykseen.

18. kertaa järjestettävä tapahtuma on nyt ensi kertaa Suomessa ja vieläpä Tampereella. Kaupungilla onkin mahdollisuus tuoda itseään esiin aivan eri tavalla kuin vain neuvottelupöydän takaa. On eri asia tutkailla kaupunkia internetin ja markkinointimateriaalin kautta kuin paikan päällä.

Tampere toki latoo tiskiin kaikki talvikliseet ja tarjoaa osallistujille mahdollisuuksia hiihdosta luisteluun, pilkkimiseen ja avantouintiin. Niin tekisi tosin todennäköisesti jokainen suomalaiskaupunki.

Odotukset ja toiveet ovat korkealla, vaikka konkreettisia avauksia ei todennäköisesti tapahtuman aikana odoteta. Markkinointi on kuitenkin helpompaa, kun kaupungin voi nähdä omin silmin.

Vaikka viime vuosien aikana on puhuttu lentämisen ilmastovaikutuksista ja lentohäpeästä, on selvää, että pandemian ja tiukan rajakurin jälkeinen aika houkuttelee matkustamaan. Jos tähän asti turisti on tullut Suomeen lähinnä Helsinkiin tai Lappiin, Tampere haluaa osoittaa, että niiden välissäkin on jotain, minkä takia kannattaa matkustaa.

Yksi esimerkki syistä matkustaa on keväiset jääkiekon MM-kisat. AirBalticin lennot alkavat sopivasti toukokuun alussa niin, ettei jääkiekkofanin tarvitse turhaan kiertää Helsingin kautta.

uutispäällikkö