Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Taas vaikutetaan – "Tampereella ja Pirkanmaalla edunvalvonnan vahvuus on ollut siinä, että tärkeimmät toimijat ovat vieneet eteenpäin yhtenäistä viestiä ja vielä varsin samankaltaisilla argumenteilla"

Tampereen kauppakamari julkisti viime viikon perjantaina Vaikuttamissuunnitelmansa vuodelle 2022.

Yhteen maakunnan merkittävimmistä edunvalvontaohjelmista on koottu Tampereen kauppakamarin keskeiset tavoitteet, ja toimenpiteet tälle vuodelle. Näiden pitäisi nousta painokkaasti esille, kun tamperelainen elinkeinoelämä vie tänä vuonna viestiä eteenpäin maakunnan talouselämän toimintaedellytysten parantamiseksi.

Otsikkotasolla Vaikuttamissuunnitelman uutuus on uutissivuilla käsitelty Tulevaisuuden alue -kokonaisuus, joka kantaa huolta ennen kaikkea yksityisen sektorin palveluntarjoajien pääsystä mukaan uuden hyvinvointialueen työnjakoon. Alan yrityksille linjaukset ovat tärkeitä ja asia ajankohtainen juuri nyt, sillä kauaskantoisia päätöksiä tehdään jo lähikuukausina. Poliittisesti lautasella on kuuma peruna.

Kaksi muuta pääotsikkoa olivat tutumpia. Tulevaisuuden osaaminen keskittyy osaavan työvoiman saamiseen. Keinoja ovat oppilaitosten resurssit ja työelämäyhteydet sekä kansainvälisten osaajien houkuttelu. Myös omista valmistuneista tulisi pitää tiukemmin kiinni.

Tulevaisuuden liikkuminen -otsikon alta löytyy taas alueellisen edunvalvonnan peruskaura eli liikenne. Listalta löytyvät jälleen päärata, henkilöratapiha, Tampere–Pirkkala ja valtatie 9. Jos lista tuntuu tutulta, juuri toistossa on edusvalvonnan ydin. Samat asiat pitää toistaa vuodesta toiseen ajankohtaisilla näkökulmilla kirkastetuilla perusteluilla, kunnes viesti menee läpi tai tavoite jostain muusta syystä vanhenee. Esimerkiksi valtatie 9:n Alasjärven ja Oriveden väli on ollut alueen edunvalvontakohde jo parikymmentä vuotta.

Tampereella ja Pirkanmaalla edunvalvonnan vahvuus on viime vuosina ollut siinä, että tärkeimmät toimijat ovat vieneet eteenpäin yhtenäistä viestiä ja vielä varsin samankaltaisilla argumenteilla. Näin saadaan monesti aikaankin enemmän. Sivutuotteena on vielä dynaaminen ja kehityshakuinen kaupunki-imago.