Lukijalta | Lukeminen on tärkeä taito – "Jos kaikki lukisivat kirjoja joka päivä, niin se auttaisi ihmisiä melkeinpä kaikissa arjen asioissa"

Lukeminen on tärkeä taito, joka kaikkien tulisi oppia. Nykyään nuoret eivät lue yhtä paljon kuin ennen. Lukemisesta on paljon hyötyä eri kielten opiskelussa. Vaikka lukeminen on välillä minunkin mielestäni tylsää, niin siitä oppii paljon uutta.

Nuoret katsovat nykyään enemmän puhelinta ja lukeminen unohtuu sen takia. Lukeminen kehittää monia asioita, kuten kielitaitoa, puhumista ja monia muita elämässä tarvittavia taitoja. Luen yleensä kirjoja, jotka ovat mielestäni kiinnostavia ja siksi kirjoihin voi jäädä koukkuun. Jos kaikki lukisivat kirjoja joka päivä, niin se auttaisi ihmisiä melkeinpä kaikissa arjen asioissa. Jos ei tykkää lukea, niin on monia muitakin keinoja lukemiselle, on esimerkiksi äänikirjat.

Lukeminen opettaa ihmisiä ymmärtämään uusia sanoja ja lauseita. Tavoitteilla voi oppia innostumaan lukemaan kirjoja. Jos ei tykkää lukea yksin, niin voi lukea vaikka kaverin kanssa tai lukupiirissä. Lukeminen on myös harrastus. Lukea voi melkeinpä milloin ja missä vaan. Kun lukemisen osaa, niin se on kivaa. Sitten, kun osaa lukea, niin kirjoittaminenkin sujuu ja sitten siitä voi tulla vaikka työ.

Camilla

Leinolan koulu 6 C

Jos kaikki lukisivat kirjoja joka päivä, niin se auttaisi ihmisiä melkeinpä kaikissa arjen asioissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut