Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Oletko huomannut, miten eläimet kärsivät? – "Onko oikein, että eläimet kärsivät, koska ihmiset haluavat meikkejä?"

Mielestämme eläintestauksen lopettamista pitäisi harkita, koska olemme huolissamme eläinten hyvinvoinnista.

Eläinkoelaitoksissa käytetään Suomessa jopa yli 100 000 eläintä. Eläimiä ovat muun muassa rotat, hiiret ja puput. Eläimillä testataan muun muassa. lääkeitä, rokotteita, kodinkemikaaleja, tuholaismyrkkyjä, hoitomenetelmiä, leikkaustekniikoita, kemikaalien vaikutusta eläviin olioihin ja luontoon sekä meikkien testausta.

On hyvä, että esimerkiksi joitakin lääkkeitä on ennen vanhaan testattu eläimillä, koska muuten niitä lääkkeitä ei olisi saatu, mutta nykyaikana eläimet voisi korvata jollain muulla.

Eläimet voivat saada kokeista esimerkiksi sydänkohtauksen, syöpäkasvaimia, neurologisia sairauksia ja aivovaurioita. Eläintestaus pitäisi mielestämme lopettaa, koska eläimet kärsivät. Varsinkin kosmetiikan testausta pitäisi vähentää tai lopettaa kokonaan.

Onko oikein, että eläimet kärsivät, koska ihmiset haluavat meikkejä? Olisi reilua, että ihmisten takia eläimet eivät joutuisi kärsimään.

Nasra, Saana ja Ellis

Leinolan koulu 6A

Onko oikein, että eläimet kärsivät, koska ihmiset haluavat meikkejä?