Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lukivaikeuteen saa apua koulusta ja kavereilta – "Minua helpotti todella paljon kertoa luokalleni, että minulla on lukivaikeus"

Koulussa niitä, joilla on lukivaikeus, pyritään mielestäni auttamaan suhteellisen paljon sekä hyvin. Koulussa minua auttavat kaverini ja koulun työntekijät.

Minua on autettu eri tavoin koulussa. Tässä niistä muutama.

Minulle on luettu tekstejä, joita en ymmärrä. Olen saanut myös digikirjoja monista koulukirjoista ja minun vieressäni istuu kaveri, jolta voin kysyä apua.

Minusta koulussa pitäisi olla tukiryhmä, jossa oppilaat, niin pienemmät kuin isommat, voisivat kertoa toisilleen, millainen lukivaikeus on ja yhdessä miettiä, miten sitä pystyisi helpottamaan koulussa sekä muualla.

Se voisi tuoda myös ilmi sen, ettet ole yksi ainoa lukivaikeudellinen maailmassa, koska minulla on välillä tunne, että olen yksin.

Minua helpotti todella paljon kertoa luokalleni, että minulla on lukivaikeus. Silloin minä tiesin, että kukaan ei kiusaa minua. Olen myös sitä mieltä, että lukivaikeus on vain olematon asia, jonka huomaa vain harvoin.

Minua helpotti todella paljon kertoa luokalleni, että minulla on lukivaikeus.

Lukivaikeudessa kotona minua auttavat äitini ja isäni ja olen käynyt lukemassa myös tätini koirille ja meidän kissallemme.

Lilli Lento

Leinolan koulu 6B