Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Lämmin kiitos – "Parempaa ei saada odottamalla, historiallinen vuosi vaatii paljon työtä"

Aluevaalit saatiin koronasta huolimatta vietyä läpi. Lämmin kiitos kaikille äänestäjillemme omasta ja koko puolueen puolesta. Saatu äänimäärä vetää nöyräksi.

Suuri kiitos isosta luottamuksesta. Lupaan tehdä parhaani ja pyrkiä rakentamaan yhdessä toisten kanssa paremmat sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut. Tähän tarvitaan näkemystä, kokemusta, riittävästi oikein kohdennettuja resursseja – ja tietenkin hyvää yhteistyötä.

Jokaisen tulisi päästä nopeasti tutkimuksiin ja hoitoon ja oikea-aikaisesti myös tuen ja kuntoutuksen piiriin. Perusterveydenhuollossa, niin helposti saavutettavilla kasvokkain tapahtuvilla vastaanotoilla kuin näppärillä etävastaanotoillakin voidaan hoitaa paljon – varsinkin, kun potilas-lääkärisuhteeseen saadaan pysyvyyttä. Varhaiseen tukeen tulee panostaa ja myös erikoissairaanhoitoon on päästävä oikea-aikaisesti.

Tähän kaikkeen tarvitaan julkisen sektorin lisäksi myös yksityistä sektoria ja tueksi myös järjestöjen, seurakuntien ja vapaaehtoisten arvokasta panosta.

Tärkeimmät sosiaali- ja terveyspalvelut on saatava lähipalveluina ja tämä voi tarkoittaa eri tavoin toteutettuja ja alueen tarpeista riippuen eri tavoin painotettuja palveluita. Eri-ikäisten, varsinkin lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin on panostettava voimakkaasti. Sanomattakin on selvää, että arvokkaan vanhuuden ja riittävän hoidon ja hoivan turvaaminen vaatii nykyistä enemmän erilaisia panostuksia. Hyvässä hoivassa toteutuu puolueen neljän takuun malli: ruokailu-, hygienia-, ulkoilu- ja yhteisötakuu ikäihmisille. Laadukasta hoitoa on saatava vauvasta vaariin.

Hyvinvoiva henkilöstö jaksaa hoitaa. Henkilöstön hyvinvoinnissa, työoloissa, johtamisessa, joustoissa ja palkkauksessa on parannettavaa. Erilaisista velvotteista on myös päästävä neuvotellen yhteisymmärrykseen. Yhtään hoitajaa emme saa menettää!

Parempaa ei saada odottamalla.

Liikunta on lääkettä ja kulttuuri lisää hyvinvointia. Erityisesti vaikeina aikoina kulttuurin, musiikin, teatterin merkitys on korostunut ja siksi on ollut vaikea ymmärtää monia korona-ajan rajoituksia.

Parempaa ei saada odottamalla, historiallinen vuosi vaatii paljon työtä.

kirjoittaja on kansanedustaja (kd.), Pirkanmaan aluevaltuutettu ja Tampereen kaupunginvaltuutettu