Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Viikko uutisille – "Journalistinen uutismedia, jonka arvoja ovat muun muassa monipuolisuus, moniarvoisuus, luotettavuus, riippumattomuus ja vastuullisuus on olennainen osa paikallisdemokratiaa"

Tällä viikolla vietetään kouluissa ja päiväkodeissa Uutisten viikkoa. Perehdy paikalliseen -teemaviikko kannustaa niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin perehtymään oman kotikuntansa uutismedioiden tarjontaan.

Oma uutismedia auttaa pysymään kiinni tärkeissä paikallisissa asioissa ja arjessa. Journalistinen uutismedia, jonka arvoja ovat muun muassa monipuolisuus, moniarvoisuus, luotettavuus, riippumattomuus ja vastuullisuus on olennainen osa paikallisdemokratiaa. Näihin on Kaupunkilehti Tamperelainenkin sitoutunut omassa Laatukaupunkilehden manifestissaan.

Uutisten viikko ja sitä edeltänyt Sanomalehtiviikko tuo perinteisesti lapset ja nuoret lehden tekijöiksi. Tässä lehdessä Lukijalta-palstasta vastaavat Leinolan koulun 6-luokkalaiset. Kirjoituksissa esillä on ajankohtaisesti muun muassa lukeminen ja lukutaito. Voionmaan koulutuskeskuksen toimittajaopiskelijoiden Jalkautumisia-sarjassa haetaan tarinoita ratikkamatkalta.

Uutismedia on osa yhteiskuntaa ja taloutta. Tästä muistutuksena vielä, että Kaupunkilehti Tamperelaisen viikonvaihteen numero jää tämän viikon lauantaista lähtien ilmestymistauolle toistaiseksi.

Mainosrahoitteinen lukijoille ilmainen suuren jakelumäärän kaupunkilehti ei ole talouden realiteettien ulkopuolinen saareke – pikemminkin päinvastoin. Sanomalehtipaperin hinta nousee alkuvuoden aikana kymmeniä prosentteja ja myös lauantain lehden jakelun hintaan kohdistuu korotuspaineita. Kun pandemia ja rajoitukset vaikuttavat edelleen esimerkiksi moniin kaupunkilehdelle tärkeisiin kaupunkikulttuurin aloihin, toimintaympäristökään ei juuri nyt mahdollista kustannusten kiinni kirimistä.

Toistan vielä lupauksetkin. Kun lauantain painettu lehti on tauolla, vahvistetaan tarjontaa muissa Tamperelaisen kanavissa tamperelainen.fi:ssä ja sosiaalisessa mediassa. Keskiviikon painettu lehti on isolla jakelulla jaettava selvästi entistä tuhdimpi lukupaketti, joka auttaa lukijaa pysymään kärryillä tärkeistä paikallisista uutisista ja kahvituntikeskustelujen puheenaiheista sekä ymmärtämään ajankohtaisia tamperelaisia ilmiöitä.

Paikallisuus on paalupaikalla jatkossakin.