Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakina Uljas uusi natottuminen – "Nyt ei riitä se, kuinka Suomessa 1939 toimittiin..."

Maa jäätyy lumessa ja pakkasessa. Sähköt, kaukolämpö ja viestiliikenne katkeavat. Juomavesi levittää pandemiaa, sairaalat eivät toimi. Tunnuksettomat sotilaat hyökkäävät atomivoimalaan ja Ahvenanmaa on miehitetty.

Onko tämä sitaatti jäätyvän helvetin horna, 1500-luvulla eläneen Nostradamuksen ennustus, vai Pietarilaisen trollitehtaan Nato-vastaista propakandaa, jota on syötetty pahaa aavistamattomalle suomalaiselle jännityskirjailijalle? Vai onko syöttäjänä ollut taho, joka pelottelee kansaa Nato-myönteiseksi?

Niin tai näin, nyt ei riitä se, kuinka Suomessa 1939 toimittiin, kun toinen maailmansota syttyi Euroopassa. Puolet kansasta luotti Korkeimman johdatukseen ja toinen puoli Kansainliittoon sekä pienen puolueettoman maan asemaan, kun pommit alkoivat putoilla. Jälleen on kylmä talvi. En halua olla katsomassa sitä, mitä tapahtuu, jos joku vetää töpselit irti ja lämpö loppuu. Kerrostalomme jäähtyisi päivässä yhtä kylmäksi kuin jääkaappi. Olen päättänyt muuttaa huvilalle, missä on leivinuuni. Suosittelen samaa kaikille kynnelle kykeneville.

Seuraavassa vapaasti käytettävä toimintasuunnitelma.

Muuttakaa kesämökille. Jos sellaista ei ole, käyttäkää espanjalaisten taktiikkaa: etsitään tyhjä loma-asunto, asettaudutaan sinne, eikä suostuta lähtemään pois.

Ottakaa mukaan perusvarusteiksi pärekirves, pokasaha, tulitikkuja ja kynttilöitä. Jos teillä on hirvikivääri tai haulikko, ottakaa mukaan. Sissisota kuuluu myös dystopiaan.

Kun sade alkaa, paikkaus on myöhäistä.

Varustautukaa tulemaan toimeen säilykkeillä. Jos päivässä kuluu yksi 200 gramman sikanauta-lihapurkki, jokainen tarvitsee niitä vuoden oleskeluun 365 kappaletta eli noin 73 kg. Perunoita jokainen tarvitsee vuodessa noin 120 kg. Voin tilalle ehdotan rypsiöljyä ja leiväksi näkkileipää.

Peruslääkkeiden lisäksi suosittelen mukaan ulostuslääkettä, yskänlääkettä sekä haavasalvaa ja sidetarpeita.

Vaatetusta pitää olla kahdet joka säälle. Toiset käytössä toiset Mäntysuopa-käsipyykissä.

Ajanvietteiksi suosittelen lääkärinkirjaa, keittokirjaa, päiväkirjaa, Vanhaa testamenttia sekä Tarot-kortteja.

Mitä tulee Natoon liittymiseen, se on Suomessa samanlaista kuin Hölmölässä reikäisen katon kanssa. Kun on pouta, miksi paikata katto?

Kun sade alkaa, paikkaus on myöhäistä ja kun sataa, sitten taas kastutaan...

kirjoittaja on tamperelainen paluumuuttaja.