Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Pelastetaan yhdessä maailma – "Jos haluaa oikein päteä, on..."

Näin talven kylmänä hetkenä ja sähköpörssin hinnoitteleman sähkön vuoksi tulee ajatelleeksi, mitä kaikkea sitä voikaan tehdä energian säästämiseksi ja maailman pelastamiseksi. Jos sitä suostuu asumaan mahdollimman kylmässä asunnossa voi sanoa tehneensä jo paljon hyvää.

Jos tämän lisäksi ottaa mahdollisimman kylmän ja lyhyen suihkun, saa varmasti vieläkin paremman mielen. Jos haluaa oikein päteä, on ajettava mahdolliman vähäpäästöisellä autolla mahdollisimman vähän tai mieluiten ei kulje ollenkaan muuta kuin omalla lihasvoimalla.

Periaatehan on niin, mitä enemmän kulutat sitä enemmän maksat. Tai ainakin sen pitäisi olla niin. Tämä pitäisi koskea myös nettiviihdeteollisuutta. Joka kuluttaa enemmän energiaa maksaa siitä enemmän. Netissä 24/7 käyttäjän pitäisi maksaa huomattavasti monin verroin enemmän kuin 20 euroa kuussa verrattuna kolme kertaa per kuukausi pankissa kävijään. Nettimarkkinat kuitenkin tarjoavat energiaa sitä halvemmalla mitä enemmän enegiaa käytät. Nyt pitäisi tulla netin suurkäyttäjille huono omatunto, vaan tuliko?

Nyt tuulettomalla säällä ei pyöri tuulimyllyt. Nettiä pyöritetään fossiilisilla polttoaineilla ja se saastuttaa maailmaa ja siksi netin käyttöä pitäisikin jollakin tavoin rajoittaa. Vain viranomaisten sivut ja muut pakolliset sivut, kuten pankkisivut, saisivat jäädä käyttöön. Jos haluat käyttää fossiilista saastuttavaa polttoainetta, niin maksa sen käytöstä. Haluathan sinäkin pelastaa maailman kanssani.

Jouko Hammar

Tampere

Nyt pitäisi tulla netin suurkäyttäjille huono omatunto, vaan tuliko?