Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Räkää on eniten latujen varsilla – "Kaikille niille joita ei kiinnosta laturaivo, kuntosali on oiva vaihtoehto"

Kuntosalikriittisessä mielipiteessä Kuntosalien kuohuntaa (Tamperelainen 9.1.2022) suitsutetaan hiihtoa, kävelyä, uintia ja niin edelleen.

Mutta mitäs kun talvisin ladut ovat vain hiihtäjien ja kävelijöiden välisenä taistelutantereena, ja porkat ja sorkat kalisevat laduilla toisiaan vasten kuin peitset?

Mitäs kun kuntouimarien radat ovat iltaisin niin ruuhkaisia, että niillä pystyy räpiköimään hädin tuskin edes koiraa?

Ja kaikkia ei huvita lähteä pyöräilemään jäiselle kevyen liikenteen väylälle lumivallien välin, koska kaikki eivät ole tasapainotaitureita.

Kaikille niille, joita ei kiinnosta laturaivo, jäisillä teillä pyörällä kaatuilu, eikä uimahalliruuhkassa polskiminen eli sillinä suolassa oleminen, niin kuntosali on oiva vaihtoehto.

Ja mitä infektoitumisriskiin tulee, niin ainakin jo ensimmäisenä koronavuonna 2020 tehdyn norjalaistutkimuksen mukaan infektoitumisriski oli kuntosaleilla alhaisempi kuin esimerkiksi kauppakeskuksissa ja ravintoloissa.

Talvisin ladut ovat vain hiihtäjien ja kävelijöiden välisenä taistelutantereena.

Parin tuopin hinnalla treenaisi salilla kokonaisen kuukauden.

Suurin riski infektoitumiseen on liittynyt aina räkään, jota liikuntapaikoista eniten velloo kai latujen varsilla.

Petri Härkki

Tampere