Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vieraskynä Menikö juna jo? – "Kaikissa keskustan alueen parkkihalleissa voitaisiin tarjota kokeilumielessä ilmaista pysäköintiä"

Kauppakuolemia voi estää muutenkin kuin odottamalla. Meillä on ollut tiedossa miten muissa kaupungeissa raitiotien rakentaminen on vaikuttanut työmaa-alueen kaupan rakenteisiin. Kivijalkakaupat ovat kuolleet tai muuttaneet muualle, asiakkaiden mukana.

Paluumuutto on ollut äärimmäisen hidasta ja tuskallista. Meillä on keskustassa riittämiin partureita, pubeja ja hierontaa. Turisti mieluummin etsii uniikkeja putiikkeja ja tutkailee siistiä miljöötä.

Omilla keinoilla voimme ohjata keskustaan saapuvia käyttämään pysäköintihalleja ja löytämään nokkelat reitit kauppoihin ja muihin alueen palveluihin. Tämä ylläpitää keskustan elinvoimaisuutta.

Kyllä yrittäjät yrittävät!

Keskustan alueen laaja-alaisten palvelujen ja kauppojen toiminnan turvaaminen vaatii uutta ajattelua ja rohkeutta.

Pääkaupunkiseudulla kehitys on vienyt vuosia. Meillä olisi voitu asiakkaita opettaa ajamaan halliin tarjoamalla ilmaista pysäköintiä tai vaikka ämpäreitä... Tulonmenetykset voidaan kompensoida, hintalappu on pieni .

Asioita pitää tehdään hieman toisin, korjata virheitä, ei kieltää tehtyä, tapahtunutta.

Kaikissa keskustan alueen parkkihalleissa ja Moovyn-pysäköintiasiakkaille katuparkeissa voitaisiin tarjota kokeilumielessä ilmaista pysäköintiä.

10 päivän ajan joulukuussa. Ja sitten ympäri vuoden, jokaisen kuukauden 1.päivänä.

Pysäköintihallit ilmoittavat että pysäköinti on ilmainen kauppojen aukioloaikana ko. päivinä maksimissaan 6 tuntia kerrallaan yhden vuorokauden aikana.

Pysäköintihalleissa olisi fyysinen tai mobiiliopastaja , joilla olisi kartta halliin tulijoille. Kartta josta löytyy reitit ulos hallista ja minkä avulla löytää helpoiten alueen kaupat ja muut palvelutarjoajat uloskäynnin lähellä.

Yritykset saisivat tämän palvelun elinvoimasatsauksena ilmaiseksi. Kysymyksessä olisi kampanja ,jota voidaan toistaa muutama kerta vuodessa ja jatkossa yrittäjät osallistuisi vat kustannuksiin saatujen kokemusten rohkaisemana.

Pääkaupunkiseudulla autoilijat ovat ”oppineet ” löytämään parkkihallit pitkällä aikavälillä, Tampereella kehitys on hidasta ellei sitä osata vauhdittaa ennakoivilla toimenpiteillä.

PS: Tarvitsee se hybridi- ja sähköautokin pysäköintipaikan..

Kirjoittaja on tamperelaisen vieraskynä