Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Liikennemerkit hämäävät – "Niihin pitää saada joku selkeys..."

Asun Linnainmaalla ja ajan päivittäin Leinolankatua itäänpäin. Aitolahdentieltä käännyttäessä on liikennemerkki joka osoittaa ylimmäksi sallituksi nopeudeksi 40 kilometriä tunnissa.

Olen ymmärtänyt että nopeusrajoitus päättyy seuraavaan risteykseen joka on kaiketi vasta Linnainmaankadun kohdalla. Risteyksen jälkeen ei ole mitään nopeusrajoitusmerkkiä eli siinä saa sitten ajaa 50 kilometriä tunnissa, kun ollaan taajamassa.

Tieosuuden toisessa päässä Leinolankadun ja Vestonkadun risteyksen jälkeen länteenpäin ajettaessa onkin 30 kilometrin tuntinopeuden aluerajoitusmerkki. Aluerajoituksen päättymistä osoittavaa merkkiä ei tällä osuudella ole!

Miksi tällä osuudella länteenpäin pitää ajaa ”kolmeakymppiä” ja itäänpäin saa ajaa ”neljääkymppiä" tai jopa ”viittäkymppiä”?

Nopeusrajoitusmerkit ovat hämääviä. Niihin pitää saada joku selkeys että autoilijat tietäisivät mikä on kulloinenkin nopeusrajoitus. Ihan oma lukunsa ovat ne autoilijat jotka ajattelevat olevansa tasa-arvoisempia kuin muut ja ajavat tälläkin tieosuudella aina ”kuuttakymppiä”!

Nopeusrajoitusmerkit ovat hämääviä.