Lukijalta | Kuntosalien sulkeminen oli hallitukselta virhe – "Valtion pitäisi kannustaa ja luoda edellytyksiä urheilulle..."

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen järjestämät uudet koronarajoitteet puhuttavat. Asetetut kokoontumisrajoitukset ovat vaikuttaneet myös kuntosaleihin, jotka ovat kiinni 25.12.2021–7.1.2022.

Kyseenalaistan päätöksen tehokkuuden koronan torjunnassa ja väitän sen heikentävän kansanterveyttä kokonaisuutena.

Korona-ajalla on ollut merkittäviä vaikutuksia suomalaisten mielenterveyteen – erityisesti nuorten. Kuntosalila käyminen ja säännöllinen urheilu on monelle palauttava tekijä, joka auttaa jaksamaan arkea. Uusimpien tutkimusten valossa ylipaino on yksi suurimmista riskitekijöistä koronapotilaalle, mikä on omiaan kannustamaan ihmisiä pitämään huolta itsestään.

Ihmisten yleistä terveyttä ja hyvinvointia ei pidä unohtaa korona-aikanakaan. On täysin arvuuteltavaa, mikä on todellinen hyöty kuntosalien sulkemisesta tartuntojen vähentämisessä. Valtion pitäisi kannustaa ja luoda edellytyksiä urheilulle sekä omasta terveydestä huolehtimiselle eikä vaikeuttaa sitä.

Rokotettavuuden kasvaessa koronarajoituksia ei pitäisi tehdä harkitsemattomasti. Päättäjien tulisi ottaa huomioon ihmisten tarpeet ja yleinen kansanterveys.

Martti Paldanius

aluevaaliehdokas (kok.)

Tampere

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut